Gif Sundsvalls är oerhört nöjda med sin senaste rekrytering från Spanien Junajo Ciércoles. Innermittfältaren har glänst under sin första veckor och ledningen anser sig ha gjort ett allsvenskt fynd.
– En oerhört bra investering för GIF Sundsvall på en kvalitetsspelare, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

I början på januari stod det klart att Gif Sundsvall värvat den hårt arbetande mittfältaren Junajo Ciércoles – med en bakgrund i Espanyols organisation – från Segunda B-klubben Badalona.

– Vi har sökt en central mittfältare med rätt kvaliteter. Juanjo är en kreativ tvåvägsspelare med fin passningsfot, men som även trivs med att vara defensivt balanserad. Det är en skicklig duellspelare som jag tror vår grupp kommer må bra av att få in, sa sportchefen Urban Hagblom till FotbollDirekt.se i samband med övergången.

Läs mer: Efter Batanero och Gracia – Giffarnas sportchef om Spanienspåret

Det var Giffarnas tredje rekrytering från just Spanien och mittfältaren har imponerat stort efter sin ankomst. Redan nu beskriver tränaren Joel Cedergren sin nye adept som en toppspelare i allsvenskan.

– Jag är så nöjd med honom, vilken spelare. En sak är att han är bra offensivt, men det är också en ledare på planen. Han höjer spelarna omkring sig och är skicklig även defensivt. Vilken kvalitetsspelare. Han kommer bli en toppspelare, säger han till Sundsvalls Tidning.

Enligt samma tidning landade övergångssumman för 29-åringen på runt 100 000 kronor.

– Det blev en oerhört bra investering för GIF Sundsvall på en kvalitetsspelare, säger sportchef Haglund.