Foto: Bildbyrån

Tidigare i veckan blev det klart att Sam Johnson väljer bort IFK Göteborg för Vålerenga. Ett annat anfallsnamn som varit aktuellt som Deniz Hümmet blir det inte heller för Blåvitt. Enligt Sportbladet är 21-åringen klar för Trelleborg.

Trots att Sam Johnson länge varit nära IFK Göteborg valde han tidigare i veckan att skriva på för norska Vålerenga, en affär som motiverades följande:

”Det är främst av två anledningar. Ett bättre totalpaket och att slippa möta Djurgården”, skrev Johnsons agent Tore Eliasson i ett sms till FotbollDirekt.se i måndags. 

Blåvitts anfallsjakt går därmed vidare och det har ryktats om Gefles målkung Deniz Hümmet som smällde in tolv baljor i superettan i fjol. IFK Göteborgs nya tränare Poya Asbaghi hade den MFF-fostrade spelaren i sitt lag under den gångna säsongen och ska vara intresserad av att få över 21-åringen till Blåvitt.

LÄS: BLÅVITTS JÄTTEAFFÄR – DEALEN SOM FÅR FANSEN ATT DRÖMMA STORT 

Så blir det dock inte. Enligt Sportbladet går Hümmet i stället till Trelleborg. Därmed återförenas han med tränaren Patrick Winqvist, som anfallaren hade under sin tid i MFF:s ungdomsled.

Deniz Hümmet lämnade moderklubben Malmö FF för spel i franska Troyes i januari 2015. Det blev sex matcher, varav två från start, i Ligue 1. Anfallaren tillhörde Troyes i tre säsonger innan han gick till Gefle förra vintern. Deniz Hümmet har än så länge valt att representera Turkiet på landslagsnivå, detta då han har dubbla medborgarskap.

21-åringen får ses som ersättaren till Dino Islamovic, en annan MFF-fostrad spelare som efter succésäsongen i Trelleborg nu värvats till Östersund.