”Närmaste dagarna blir avgörande för hans framtid i Östersund”, sa Östersundsbasen Daniel Kindberg till FD i går. Nu står det klart att mittbacksstjärnan Sotirios Papagiannopoulos, 27, varken kommer spela onsdagens träningsmatch eller följa med på ÖFK:s träningsläger i Spanien.
– Det är viktigt för oss att planera för en framtid utan honom här, säger Graham Potter till Östersunds Posten. 

Är Östersunds FK på väg att mista sin stora försvarsstjärna?

I går berättade ordförande Daniel Kindberg hur ett slutgiltigt besked om (kontraktslöse) Sotirios Papagiannopoulos framtid är nära, samtidigt som Kindberg inte tror att ”Sotte” kommer lämna ÖFK för en annan allsvensk klubb.

– Nej, verkligen inte. Det är utomlands om han lämnar. Vi ska ha nya samtal om några dagar med honom. Närmaste dagarna blir avgörande för hans framtid i Östersund, sa han i en intervju med FotbollDirekt.se.

I november skrev mittbacken på ett korttidskontrakt som löpte över Europa League-mötena med Zorja och Hertha Berlin. Nu är han kontraktslös och Graham Potter berättar i dag att laget får klara sig utan honom i onsdagens träningsmatch mot Gif Sundsvall och i det kommande träningslägret i Marbella.

– Han kommer att stanna i Stockholm såvitt jag vet. Det är viktigt för oss att planera för en framtid utan honom här. Han är inte i en idealisk sits just nu. Han måste tänka över vad han vill. Vi måste fokusera på oss själva, säger ÖFK:s tränare Graham Potter till Östersunds Posten.

Den 15 februari spelar ÖFK det första av två slutspelsmatcher mot Arsenal i Europa League. Om ”Sotte” finns med då återstår att se, men klart är att Graham Potter slipper oroa sig för Alexis Sanchez som precis genomfört en övergång till Manchester United.

– Det är nog båda bra för Arsenal och för Sanchez i Manchester United. De har tillräckligt många bra spelare ändå.

Å andra sidan gick Henrich Mchitarjan åt andra hållet.

– Han är en helt okej spelare, säger Graham Potter till Östersunds Posten och skrattar.

Hertha Berlin, Fulham och FC Midtjylland är några av klubbarna som rapporterats vara ute efter Papagiannopoulos.