Foto: Bildbyrån

Henrik Rydström har jämfört Kalmar FF:s mittfältstalang Carl Johansson med självaste Andrés Iniesta. För att få mer speltid lånas 19-åringen ut till den småländska rivalen Öster i superettan.

19-åriga mittfältaren Carl Johansson har 22 allsvenska matcher, varav nio från start, i Kalmar på meritlistan. För att talangen ska få än mer speltid står det klart att han lånas ut till den småländska rivalen Öster i superettan över hela 2018.

– Calle är en ung och spännande spelare. Han har redan samlat på sig en hel del allsvensk erfarenhet i Kalmar FF och i ungdomslandslagen och vi ser honom primärt som en central mittfältare, men som även är användbar och utvecklingsbar på flera mittfältspositioner. Calle är löpvillig, aggressiv, bolltrygg och har den profilen som vi vill ha på våra mittfältare. Calles ankomst innebär att vi får in en ung spelare med stor potential som skapar fler möjligheter och ännu bättre konkurrens i truppen, berättar Östers sportchef Matias Concha i ett pressmeddelande.

Kalmars assisterande tränare Henrik Rydström har tidigare jämfört Carl Johansson med Barcelonas och spanska landslagets kreatör Andrés Iniesta i spelstilen. Under U19-EM i Georgien fick också Johansson kommentera den minst sagt smickrande liknelsen för FotbollDirekt.