AIK och Malmö FF leder silly season och nu kommer en ny stor AIK-nyhet. FotbollDirekt kan i dag avslöja att samtal är påbörjade med förre stjärnan Ebenezer Ofori, 22.
– Det är en spelare som vi följer och står i kontakt med, han har en naturlig plats i AIK-hjärtat. Med det sagt utreder vi hur situationen för Ofori ser ut, berättar nu AIK-chefen Björn Wesström för FD.

AIK har i vinter skärpt tonen i spåren av Malmö FF:s uppställning och har presenterat den ena stora affären efter den andra.
Enoch Kofi Adu, Stefan Silva, Robert Lundström och helt nyligen ett före detta Premier League-namn som Joel Ekstrand. Men inte nog med det. I morse plockade Sportbladet upp uppgifter från tyska Kicker som hävdade att Stuttgart är beredda att låna ut Ebenezer Ofori och hur AIK snabbt blivit aktuellt.

“Ebenezer Ofori verkar ha gjort stora framsteg i sin jakt på en ny klubb. En het kandidat är föreningen som ghananen kom ifrån för ett år sedan: AIK”, skriver Kicker.

I det kan nu FotbollDirekt genom flera olika källor, slå fast att samtal med stjärnan är uppstartade, dock utan att man än så länge är nära att lösa ett namn som i dag uppges ha ett kontrakt värt cirka 7 000 000 kronor netto i årslön. Enligt FD:s källor ska Ofori själv vara öppen för en comeback till Gnaget.

AIK:s sportchef uttrycker sig så för FotbollDirekt, när vi lägger fram de nya uppgifterna kring AIK, om forne favoriten – som för ganska precis ett år sedan försvann i en affär som ska ha kostat tyskarna 15 000 000.
– Vi utreder möjligheter men med det sagt säger jag inte att någonting i dag är nära med Ebenezer, konstaterar Wesström för FD.
– Det handlar inte bara om vad vi vill här. Det handlar om vad AIK, Ebenezer och Stuttgart skulle kunna komma överens om. Alla parter ska vara överens och dit är det idag lika långt som mellan Bundesliga och Allsvenskan. Det är förstås i högsta grad en fråga om ekonomi.

Men samtal och förhandlingar pågår med honom och Stuttgart?
– Jag nöjer mig med att konstatera att vi utreder frågan just nu, undersöker möjligheter. Det här är någon som betytt och betyder mycket för AIK så att utreda förutsättningarna är det minsta vi kan göra.

Ebenezer Ofori, 22, lämnade AIK och allsvenskan för ett drygt år sen för tyska VfB Stuttgart. Där har det dock gått lite trögt med speltiden för ghananen, som endast gjort en match för klubben i Bundesliga den här säsongen.

LENNART SANDAHL – OLA GUSTAVSSON