Foto: Bildbyrån

Djurgården skulle möta Ajax Cape Town på träningslägret nere i Sydafrika. Men nu blir det ingen match.
– Vi kommer inte att spela matchen mot Ajax Cape Town eftersom vi inte har fått tillgång till en fullgod plan, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till klubbens hemsida.

Djurgården är sedan i mitten på förra veckan nere i Kapstaden för träningsläger. En match var planerad till träningslägret, där Ajax Cape Town skulle stå för motståndet.

Men det råder torka och vattenbrist i Sydafrika, där det just nu är högsommar. Någon bra gräsplan att spela matchen på har inte gått att ordna. Så nu ställs matchen in.

– Vi kommer inte att spela matchen mot Ajax Cape Town eftersom vi inte har fått tillgång till en fullgod plan. Den plan som vi tränar på är inte tillräckligt bra för att vi ska kunna spela match där. Risken är stor för skador och därför ställer vi in den här matchen, säger Özcan Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

– Vi kommer att träna på riktigt bra istället med två pass istället för match på måndag. Få en bra träning där vi kan kontrollera belastningen på spelarna.

Özcan Melkemichel är ändå nöjd med träningslägret så här långt:

– Det har varit bra men det är väldigt varmt och det har varit ont om vatten i Kapstaden. Planen bevattnas inte så det blir tufft för spelarna i värmen och planens skick ställer till det för oss lite grann. Men bortsett från det har det varit ett fantastiskt läger så här långt på många sätt.