Foto: Bildbyrån

Malmö FF sålde nyligen Anders Christiansen för omkring tio miljoner kronor till belgiska Gent. Danskens ligadebut kunde dock ha slutat lyckligare. Mittfältaren tvingades utgå skadad redan i första halvlek. 

Det har varit stor ruljans i Malmö FF:s spelartrupp under vintern. Mästarna har värvat in Eric Larsson, Egzon Binaku, Fouad Bachirou, Arnor Traustason och Sören Rieks.

Samtidigt har fem tongivande spelare lämnat, varav fyra gått som Bosman: Anton Tinnerholm, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget och Erdal Rakip. Endast Anders Christiansen fick MFF betalt för.

Trots att dansken i september skrev på ett femårskontrakt med klubben lämnade han för Gent i januari. MFF ska enligt belgiska uppgifter fått omkring tio miljoner kronor för 27-åringen som aspirerar på en plats till Danmarks VM-trupp.

LÄS: I FARBRORS FOTSPÅR – MFF-LÖFTET SIKTAR HÖGT 

Debuten i Belgien kunde dock ha slutat på ett betydligt bättre sätt.

I slutet av första halvlek hemma mot Lokeren tvingades Christiansen bryta på grund av en vadskada. Ställningen var då 0-0. Gent vann sedermera med 3-0. Christiansen startade som en av två sittande mittfältare.