Foto: Bildbyrån

Sam Johnson väljer bort IFK Göteborg för norska Vålerenga. Nu bekräftar Johnsons agent Tore Eliasson för FotbollDirekt att spelaren väljer Norge. Det handlar om ett 3,5-årskontrakt i Norge för Johnson.
”Det är främst av två anledningar. Ett bättre totalpaket och att slippa möta Djurgården”, skriver Eliasson i ett sms till FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg har jagat Sam Johnson. Nyligen stod det klart att den tidigare Djurgården-anfallaren brutit sitt kontrakt med kinesiska Wuhan Zall. I förra veckan bekräftade han att han skulle till Sverige för att diskutera med Blåvitt, men att även utländska klubbar fanns med i bilden.

Senare uppgav GT att norska Vålerenga var en av klubbarna. Och nu står det klart att det blir Vålerenga. Det hela bekräftas av spelarens agent Tore Eliasson.

”Det är främst av två anledningar. Ett bättre totalpaket och att slippa möta Djurgården”, skriver Eliasson i ett sms till FotbollDirekt.se.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så handlar det om ett 3,5-årskontrakt för Johnson. Något som även bekräftas av Eliasson.

Vålerenga tränas av Ronny Deila, som bland annat tagit Strömsgodset till norska ligatiteln och även tränat skotska storklubben Celtic. Man har inför kommande säsong tagit in bland andra tidigare MFF-försvararen Felipe Carvalho, och kanadensiske ytterbacken Sam Adekugbe, som under hösten var på lån i IFK Göteborg.