Torka och vattenbrist i Kapstaden gjorde att Djurgårdens ledning beslutade att ställa in dagens träningsmatch mot Ajax Cape Town. Planen var helt enkelt för dålig. Men blåränderna har inte gett upp hoppet och jagar febrilt en ny spelplats. 
– Ring mig om ett par timmar igen så hoppas jag ha ett besked, säger klubbens vd Henrik Berggren till FotbollDirekt.se.

Djurgården befinner sig på träningsläger i Kapstaden, Sydafrika, där man i dag skulle ha mött Ajax Cape Town i säsongens första träningsmatch.

Men en bristfällig gräsmatta, till följd av det rådande bevattningsförbudet, gjorde att klubben valde att tacka nej till spel mot de meriterade motståndarna.

– Vi kommer inte att spela matchen mot Ajax Cape Town eftersom vi inte har fått tillgång till en fullgod plan. Den plan som vi tränar på är inte tillräckligt bra för att vi ska kunna spela match där. Risken är stor för skador och därför ställer vi in den här matchen, sa Özcan Melkemichel till klubbens hemsida under måndagsmorgonen.

– Det har varit bra men det är väldigt varmt och det har varit ont om vatten i Kapstaden. Planen bevattnas inte så det blir tufft för spelarna i värmen och planens skick ställer till det för oss lite grann. Men bortsett från det har det varit ett fantastiskt läger så här långt på många sätt.

Men Dif har ännu inte gett upp hoppet om att spela matchen. Ledarstaben på plats, med vd:n Henrik Berggren i spetsen, utreder febrilt alternativa spelplatser.

– Vi jobbar på det för fullt. Men det är mycket som ska stämma med träningar, mat, bussar och trafiksituationen. Ambitionen är att få till en match. Ring mig om ett par timmar så hoppas jag ha ett besked, säger han till FotbollDirekt.se.