Foto: Bildbyrån

Robert Lundström är en av många nya spelare i AIK inför årets säsong. I gårdagens seger mot Frej visade han upp sig i andra halvlek och högervingen är själv nöjd.
– Jag tycker att jag bidrar ganska mycket på planen så det kändes väldigt bra, säger 29-åringen till AIK Play.

Många allsvenska lag spelade sin första match för året under lördagen, så även AIK. Superettangänget Frej besegrades med 1-0 på Vikingavallen i Täby efter mål av Nicolás Stefanelli i den första halvleken, en fullträff som regisserades av stjärnförvärvet Enoch Kofi Adu och dennes öppnande genomskärare.

Det andra nyförvärvet som kom till spel i går (varken Stefan Silva, Budimir Janosevic eller Joel Ekstrand fanns med i truppen) var Robert Lundström som byttes in i paus.

Den nyblivna 29-åringen, som hämtats in från norska Vålerenga, var nära att näta nästan omgående, men skottet gick tätt över. Några mål från AIK i den andra halvleken blev det inte, men Lundström är själv belåten med sin debut i den svarta dressen.

– Det kändes väldigt bra. Jag tycker att jag bidrar ganska mycket på planen så det var en godkänd första match, säger Lundström till AIK Play och berättar om rollen som högervinge.

– Jag har spelat i en fyrbackslinje de senaste åren… och egentligen under hela karriären så det här är lite nytt, men det känns ändå ganska bra. Jag har kommit in i det fort och det känns som att det här är en roll som passar mig bra.

LÄS: PEKAR UT AIK-STJÄRNAN 

I slutet av januari reser AIK för fjärde året i rad på träningsläger till Dubai, men innan dess spelar laget en ny träningsmatch kommande helg då de tar emot finska Inter Åbo på Skytteholm, en drabbning som Lundström längtar till.

– Det är väldigt skönt att vara igång och det var fantastiskt kul att dra på sig tröjan. Nu ser jag fram emot nästa match väldigt mycket. Det är en väldigt kul inramning på Skytteholm och jag har sett lite träningsmatcher därifrån. Det är bra stämning där så jag ser fram emot nästa helg.