Foto: Bildbyrån

För en dryg vecka sedan blev Tim Björkström klar för Sirius. Kontraktet med Djurgården löpte ut vid årsskiftet och i Uppsalaklubben är 27-åringen inte tilltänkt som ytterback.
– De ser mig som mittback och det var en av anledningarna till att jag valde Sirius, berättar Björkström för FotbollDirekt.se. 

Inför 2015 års säsong värvades Tim Björkström till Djurgården från moderklubben Brommapojkarna. När försvararen presenterades konstaterades det att han både kunde spela högerback och mittback. Någon match centralt i backlinjen blev det dock aldrig och under sina tre år i Djurgården och Östersund (dit han var utlånad 2017) har Björkström enbart spelat ytterback.

För en dryg vecka sedan blev 27-åringen klar för Sirius och därmed återförenas Björkström med tränaren Kim Bergstrand som han hade i Brommapojkarna. Att det blev Uppsalaklubben har också att göra med ett positionsbyte.

– De ser mig som mittback och det var en av anledningarna till att jag valde Sirius. Det blir en kul utmaning. I ungdomsfotbollen spelade jag en del mittback och det är en position som jag tycker är väldigt rolig. Jag tror att den rollen kommer passa mig bra i Sirius då jag kan läsa spelet och utnyttja min passningsfot. Jag behöver bli lite aggressivare bara, konstaterar Björkström för FotbollDirekt.se.

LÄS: DJURGÅRDSFAVORITEN TOKHYLLAS 

27-åringen är 180 centimeter lång och inte någon särskilt kraftfull spelare som annars brukar vara något som är urtypen för klassiska mittbackar. Björkström är dock inte tilltänkt som något fyrtorn i mittförsvaret.

– Tanken är att jag ska vara en spelande mittback. Sirius vill lira längs backen och bygga spelet bakifrån. De vill ha en spelande mittback och därför passar jag in i den modellen.

Östersund har spelande mittbackar. Har du inspirerats efter ditt år där?

– Ja, det är klart att man lärt sig fantastiskt mycket. Framförallt är deras passningsspel helt fantastiskt. Jag känner att jag blivit bättre under min tid där och det var ett viktigt år, även om jag inte fick spela så mycket.

Totalt blev det sju allsvenska matcher och ett mål för Björkström i allsvenskan för Östersund, men Europa League-sensationen ville ändå behålla försvararen.

– Jag fick ett kontraktsförslag, men jag kände själv att jag inte fick spela så mycket och att jag ville prova något nytt. När Sirius ringde och såg mig som mittback kändes det som en kul utmaning. Tjejen ville komma närmare Stockholm också.