Foto: Bildbyrån

André Calisir är ett av IFK Göteborgs nyförvärv inför årets allsvenska säsong. Under lördagens 1-3-förlust mot Ålborg startade han centralt i trebackslinjen och att nu tillhöra en storklubb igen är något 27-åringen njuter av.
– Det är verkligen kul med alla fans. Det är jätteroligt att spela inför en sådan publik, säger Calisir till FotbollDirekt.se. 

Djurgårdenfostrade André Calisir gjorde totalt sju allsvenska framträdanden i moderklubben innan han lämnade för Jönköpings Södra sommaren 2011. Väl i J-Södra utvecklades mittbacken till en försvarsgeneral och var en nyckelspelare under sina år i Smålandsklubben.

Efter degraderingen tillbaka till superettan valde Calisir att lämna som Bosman och i början av januari blev det klart att IFK Göteborg värvar 27-åringen.

Under lördagen spelades första matchen och nya tränaren Poya Asbaghi valde att placera Calisir centralt i den minst sagt nykomponerade trebackslinjen. Calisir lirade ihop med nyförvärvet Carl Starfelt och Sebastian Eriksson, nu omskolad från mittfältare till back.

– Ja, det var verkligen nytt, men det är två väldigt duktiga spelare och det kändes bra. Båda har fina kvalitéer och det var roligt att spela tillsammans med dem, säger Calisir till FotbollDirekt.se.

David Boo Wiklander finns också. Hård konkurrens?

– Absolut, det är det verkligen, men så ska det vara i en storklubb. Jag tycker bara det är bra med tuff konkurrens, för det gör att man hela tiden höjer sig.

Hur var det att spela centralt i trebackslinjen? 

– Rollen kändes bra. Det är en rolig position. Man får mycket boll och vara med och styra och ställa.

Är det din position nu eller kommer Poya Asbaghi testa de andra försvararna i den rollen också?

– Det vet jag faktiskt inte, det får man nog se senare.

LÄS: LYRISK ÖVER CALISIRS FÖRSVARSKOLLEGA 

Det blev förlust för Blåvitt mot Ålborg med 3-1. Inför mötet hade såväl tränaren Poya Asbaghi som Calisir sagt att fokus var på spelet, inte resultatet. Mittbacken tycker att det fanns bitar som var bra med matchen.

– De grejer som vi tränat på satt faktiskt ganska bra stundtals, men sedan finns det absolut saker som går att förbättra. Resultatet var som sagt inte huvudsyftet utan det var spelet, och så ska det ju vara så här på försäsongen.

Första matchen för dig i Blåvitt och det inför ett utsålt Prioritet Serneke Arena (drygt 2 000 åskådare). Hur var det?

– Det är verkligen kul med alla fans. Men märker att det är en storklubb när så många kommer och kollar på en träningsmatch. Det är jätteroligt att spela inför en sådan publik.

Vissa kontraster att komma från ett degraderat J-Södra till ett nysatsande Blåvitt?

– Ja, det är en storklubb som sagt. Man känner konkurrensen och vi har stort stöd. Jag hade en jättebra tid i J-Södra också, men detta kommer bli jättekul.

LÄS: TUNGT FÖR BLÅVITT-TALANGEN – MEN HÄR FÅR HAN BERÖM