Foto: Bildbyrån

John Guidetti har fått en bra start i nya klubben Alavés. Efter att ha startat mot såväl Sevilla som Valencia fanns svensken på nytt med i elvan när laget mötte Leganés under söndagen. Guidetti låg bakom båda Alavés mål i 2-2-matchen. Anfallaren orsakade också en straff för bortalaget.

Efter EM-guldet med U21-landslaget sommaren 2015 skrev John Guidetti på ett femårskontrakt med Celta Vigo. Svensken svarade för en lyckad debutsäsong med sju mål på 35 matcher i La Liga, men därefter har anfallaren haft det tyngre.

Under hösten spelade 25-åringen knappt någonting och därför lånades han tidigare i januari ut till Alavés, ett lag som kämpar för att hålla sig kvar i La Liga.

Guidetti har sedan ankomsten startat mot båda storlagen Sevilla och Valencia. När Alavés under söndagen tog emot Leganés fanns svensken på nytt med i startelvan.

Guidetti fick också en stor huvudroll i matchen. Precis i upptakten av andra halvlek spelade han fram utlånade Barcelonaspelaren Munir El Haddadi som satte 1-0. Kort därpå sköt Guidetti ett skott som Leganés målvakt räddade, men inte bättre än att Alfonso Pedraza kunde raka in returen.

Med kvarten kvar orsakade Guidetti en straff efter att ha fått bollen på handen. Gabriel gjorde inget misstag och Guidetti byttes ut tre minuter senare.

Landslagssvensken var därför inte kvar på banan när Leganés på stopptid kvitterade till 2-2 efter mål av Joseba Zaldua.

Poängtappet innebär att Alavés bara har tre poäng ner till nedflyttningsplats. För Guidetti har dock utlåningen från Celta Vigo varit ett rejält lyft – precis det som han hoppades på för att kunna bli uttagen till VM-truppen i maj månad.