Foto: Bildbyrån

Felipe Carvalho var nära Östersunds FK. Men det blev aldrig någon flytt till Jämtland för den tidigare MFF-försvararen. Nu anmäler Carvalho ÖFK till förbundet, då han anser sig ha skrivit på ett giltigt avtal med klubben:
– Vi tycker det här är en principiellt allvarlig och viktig sak som vi vill följa upp med det svenska fotbollförbundet, säger Carvalhos agent Terje Liveröd till FotbollDirekt.se.

Felipe Carvalho lämnade Malmö FF, och Östersunds FK såg ut att bli nästa klubb för den uruguayanske försvararen. Men det blev aldrig så. Strax före jul så stod det klart att Carvalho istället hade skrivit på för norska Vålerenga.

Det kom sedan ut att Carvalho skrivit på ett avtal med Östersund. Ett avtal som ÖFK inte anser giltigt, då det enligt klubbens ordförande Daniel Kindberg rörde sig om ett första förslag på kontrakt som Carvalho i förstaläget tackade nej till.

– … De fick ett avtalsförslag från oss, då får man fråga sig, godtar man det? De återkom till oss och sade nej till vår förslag. Säger man nej… okej, då har man inget avtal, sade Kindberg till FotbollDirekt.se i december.

Nu ska Carvalho och hans representanter ta ärendet till förbundet. Hans advokat har lagt fram en anmälan som kommer till förbundet nu i dagarna.

En springande punkt som man trycker på i anmälan ska vara att man anser att Carvalho förleddes av ÖFK. Detta då han upplevt att Östersund velat skriva kontrakt, och att man då gått all-in på ÖFK och inte tittat på andra alternativ och därigenom förlorat viktig tid att hitta ny klubb i vinter.

Spelarens agent Terje Liveröd bekräftar att man kommer göra en anmälan men vill inte kommentera det hela mer än så.

– Det enda jag vill säga är att vi tycker det här är en principiellt allvarlig och viktig sak som vi vill följa upp med det svenska fotbollförbundet. I övrigt vill jag inte kommentera saken, säger Liveröd till FotbollDirekt.se.

Daniel Kindberg har tidigare sagt till FD att man inte fruktar en anmälan.

– Han (Liveröd) får stämma oss hur mycket han vill. Jag säger kom bara, så får vi se vem som vinner. Vi är inte rädda. Det här är en ickefråga för oss, sade ÖFK-ordföranden till FotbollDirekt.se den 19 december.