Foto: Bildbyrån

AIK besegrade Frej med 1-0 under lördagen. Nicolas Stefanelli gjorde matchens enda mål och argentinaren hyllas av FD:s krönikör Magnus Österberg.
– Han kommer göra väldigt många mål för AIK i år, konstaterar Tottenhams tidigare scout.

Medan IFK Göteborg åkte på förlust i årets första match under lördagen vann såväl Malmö FF som AIK med 1-0. Svenska mästarna avgjorde först i 83:e minuten genom Teddy Bergqvist, men för ständigt titeljagande AIK kom segermålet betydligt tidigare.

Efter ett drömanfall i den 22:a minuten satte Nicolas Stefanelli bollen i nät efter fin framspelning av Anton Salétros som i sin tur fick en ännu vackrare passning av nyförvärvet Enoch Kofi Adu.

Stefanelli kom till AIK i somras från den argentinska högstaligan för drygt tio miljoner kronor och det blev totalt nio allsvenska mål på 16 framträdanden under 2017 års allsvenska.

När FD:s krönikör Magnus Österberg rankade de fem bästa spelarna i allsvenskan på varje position listades Stefanelli som näst bästa anfallaren bakom Saman Ghoddos och samme Österberg, som tidigare varit scout åt Tottenham, tror att argentinaren kommer vara med och slåss om skytteligatiteln i år.

– Om AIK får lite bättre fart på sitt anfallsspel kommer Stefanelli att göra väldigt många mål. Får han lägen så sätter han bollen i nät. Han är en sniper, säger Österberg som anser att det var viktigt för Stefanelli att göra mål mot Frej.

– Han gjorde en väldigt bra höst och att nu får inleda året med mål i första matchen är skönt för honom. Nu slipper han gräma sig över att första målet inte kommit och så vidare. Det var en fantastisk passning av Adu som öppnade för målet, men någon ska ju få in bollen i nät också.

Vad säger du om Adus 45 minuter? 

– Det är ju han som ligger bakom målet, man får nästan tillägna honom det. Passningen var otroligt bra. Han är en duktig passningsspelare och visade goda intentioner i den halvlek som han spelade.

LÄS: HÄR KROSSAR AIK – VILKEN SLAKT I PUBLIKLIGAN! 

Det andra nyförvärvet som kom till spel mot Frej var Robert Lundström, som byttes in i paus. Den nyblivna 29-åringen, som hämtats in från norska Vålerenga, var nära att göra mål direkt och Österberg tycker att högervingen är en fin förstärkning.

– Han är en väldigt löpstark spelare och kommer att ligga och trycka i korridoren. Han har en ganska bra inläggsfot även om det inte blev någon superutdelning i dag. Han vill precis som Daniel Sundgren och Rasmus Lindkvist ligga högt upp i banan.

Vad säger du annars om matchen?

– AIK hade väldigt bra kontroll under stora delar av matchen även om Frej stack upp några gånger. Alla byten sätter så klart en prägel och det här var väl en typisk försäsongspremiär. Det kändes lite hackigt, men AIK fick inga skador och de vann, så jag tror att de är ganska nöjda ändå.