Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg föll tungt hemma mot Ålborg med 3-1 i årets första match, men trots detta fanns det stora ljusglimtar. Nya tränaren Poya Asbaghi är mycket belåten med hur lagkaptenen Sebastian Eriksson skötte sig i sin nya roll som försvarare.
– Hans första halvlek sett till spelet med bollen var fantastisk, säger Asbaghi till GT. 

Det är spännande tider i IFK Göteborg. Ny tränare, nytt spelsystem och nya positioner. Det har hänt mycket sedan Poya Asbaghi blev klar som tränare i Blåvitt.

Under lördagen spelades första matchen när danska Ålborg kom på besök i Prioritet Serneke Arena. Asbaghi ställde upp med en 3-4-3-formation, där lagkaptenen och mittfältaren Sebastian Eriksson var nedflyttad som försvarare – där det är tänkt att 28-åringen ska spela i år.

Blåvitt föll med 3-1, men trots det är Asbaghi mycket nöjd med Eriksson i nya rollen.

– Vissa svar vill man ha mer än andra. Jag ville att Sebbe, när han klev ner som mittback, skulle visa att ”här hör jag hemma”. Hans första halvlek sett till spelet med bollen var fantastisk. Han visade tillräckligt mycket för att flytta upp honom på mittfältet i andra halvlek när Adil Titi gick ut för att han var trött, berättar Blåvitts tränare för GT.

IFK Göteborg tog ledningen med 1-0 efter halvtimmen spelad när Emil Salomonsson satte en frispark direkt i mål. Glädjen varade dock inte länge då danskarna kvitterade kort därpå. Tidigt i andra halvlek gjorde Ålborg 2-1 och med tio minuter kvar sattes spiken i kistan med 3-1, vilket också blev slutresultatet. Poya Asbaghi väljer att hylla sitt lags talanger efteråt.

– Vi avslutade med ett lag som såg mer ut som U19 än ett seniorlag. Ändå var de nära att ordna en kvittering till 2-2 mot ett bra lag som Ålborg. När jag kom till klubben var jag lite förvånad över de kvaliteter som de här unga spelarna besitter, men när jag har sett de i träning är deras insats mot Ålborg inte lika överraskande.