• Publicerat 20 januari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det har värvats friskt i allsvenskan så här långt. FD:s krönikör Magnus Österberg rankar här de 20 bästa värvningarna som hittills gjorts i allsvenskan inför 2018 års säsong. 

FD LISTAR 20 BÄSTA VÄRVNINGARNA I ALLSVENSKAN – MED KRÖNIKÖR MAGNUS ÖSTERBERG

1. Fouad Bachirou, Malmö FF (Östersund)

Magnus Österbergs kommentar: Lysande i ÖFK, nu in i truppen då Christiansen lämnat. Har alla förutsättningar att passa in bra. MFF handlar dyrt, men bra.

2. Enoch Kofi Adu, AIK (Bosman, senast Akhisar Belediyespor)

Magnus Österbergs kommentar: ”Visade stor potential i MFF. Bör passa in väldigt bra i AIK:s sätt att spela”.

3. Eric Larsson, Malmö FF (Bosman, senast Gif Sundsvall)

Magnus Österbergs kommentar: ”Ännu en MFF-värvning som är i högsta klass. Ersätter den så populäre och duktige Tinnerholm. Tror att Larssons potential är minst lika stor”.

4. Arnor Ingvi Traustasson, Malmö FF (Rapid Wien)

Magnus Österbergs kommentar: ”Hade en strålande period i IFK Norrköping och är nu tillbaka. Lär få visa upp sina offensiva kvaliteter, och de är väldigt många det”.

5. Victor Wernersson, IFK Göteborg (Vejle)

Magnus Österbergs kommentar: ”Var ett jagat villebråd under tiden i Superettan. Via danska ligan nu i allsvenskan. Har alla kvaliteter för att lyckas. Kommer passa utmärkt i Blåvitt”.

6. Jordan Larsson, IFK Norrköping (NEC Nijmegen)

Magnus Österbergs kommentar: ”Visst, ännu har inte Jordan exploderat men nog finns det något i honom, det vet vi. Pekings fina tradition att utveckla spelare kan bli guld värt. För alla parter”.

7. Tesfaldet Tekie, Östersund (lån, Gent)

Magnus Österbergs kommentar: ”Spelskicklig mittfältare och en ‘spindel’ i speluppbyggnad. Klart en spelare som passa in i spelidén ÖFK erbjuder”.

8. Stefan Silva, AIK (Bosman, senast Palermo)

Magnus Österbergs kommentar: ”Efter fina år i Sundsvall en aningen märklig transfer till Palermo. Nu i rätt miljö, kommer utan tvivel att bli viktig i den lagdel som hackat i AIK många vårar”.

9. Sören Rieks, Malmö FF (Bosman, senast IFK Göteborg)

Magnus Österbergs kommentar: ”Bosman och en ganska ‘säker’ poängspelare. Har inte glänst alltid men i ny offensiv omgivning kan det här blir väldigt lyckat”.

10. André Calisir, IFK Göteborg (Bosman, senast Jönköpings Södra)

Magnus Österbergs kommentar: ”Har varit en av J-Södras bästa och nu i en bättre miljö. Lär gynnas stort om det blir tre mittbackar i startelvan. Klart smart värvning”.

11. Dzenis Kozica, Djurgården (Bosman, senast Jönköpings Södra)

Magnus Österbergs kommentar: ”Ännu en spelare från J-Södra som jag tror kommer att växa i annan och bättre omgivning. Fina offensiva kvaliteter som behövs i Djurgården”.

12. Simon Thern, IFK Norrköping (Heerenveen)

Magnus Österbergs kommentar: ”Ingen större lycka i AIK, blir det tredje gången gillt i allsvenskan? Även detta är en spelare där man känner att det finns mer, kan det lockas fram här blir det grymt bra”.

13. Robert Lundström, AIK (Vålerenga)

Magnus Österbergs kommentar: ”Ytterbackar från Vålerenga är en trend i AIK. Rasmus Lindkvist återkomst till Svensk fotboll gav en januariturné med landslaget. Kan Lundström lyckas lika bra”?

14. Hampus Finndell, Djurgården (Groningen)

Magnus Österbergs kommentar: ”Har fått fina lovord och känns som en spännande mittfältare. Skolad i BP och nu med utländsk erfarenhet. Kan han bli ordinarie”?

15. Simon Sandberg, Hammarby (Bosman, senast Levski Sofia)

Magnus Österbergs kommentar: ”Efter en kortare utflykt tillbaka i allsvenskan. Kommer till en trupp där han sannolikt blir viktig, kan spela på flera positioner”.

16. Dino Islamovic, Östersund (Bosman, senast Trelleborg)

Magnus Österbergs kommentar: ”Talang som via omvägar hittade tillbaka till formen i superettan ifjol. Stor potential och kan mycket väl slå igenom även på allsvensk nivå”.

17. Jonathan Ring, Djurgården (Bosman, senast Kalmar)

Magnus Österbergs kommentar: ”En bra vänsterfot som mycket väl kan generera en del poäng, främst assists. Ingen given succé, men en spännande värvning”.

18. Egzon Binaku, Malmö FF (Häcken)

Magnus Österbergs kommentar: ”Handplockad från allsvensk konkurrent visar att MFF vet vad man vill med spelaren. Konkurrerar med Safari”.

19. Joel Ekstrand, AIK (Bosman, senast Rotherham)

Magnus Österbergs kommentar: ”Har haft några väldigt stökiga år med utlåningar och kortare kontrakt. Skadefri en garanterad tillgång, nu i tuff konkurrens”.

20. Stefan Ishizaki, Elfsborg (Bosman, senast AIK)

Magnus Österbergs kommentar: ”Sist men inte minst, Ishizaki är en väldigt erfaren spelare och kommer att bidra i sin nygamla klubb också. Smart av Elfsborg att blanda ungt och etablerat”.