Foto: Bildbyrån

Under lördagen stundade ett svenskmöte – och ångestmöte – i engelska Championship när fjolårets två Premier League-lag Sunderland och Hull drabbade samman. Gästernas Sebastian Larsson fick se sig besegrad mot sitt tidigare lag, detta då Joel Asoro avgjorde med matchens enda mål. 

Att det går fort i fotboll är ingen hemlighet. I fjol spelade såväl Sunderland som Hull i Premier League. Nu kämpar de båda lagen för att inte åka ur Championship.

Inför lördagens möte lagen emellan var Sunderland tabelljumbo och en trepoängare var mer eller mindre ett måste mot ett Hull som ligger på platsen ovanför nedflyttningsstrecket.

Det var inte bara ett ångestmöte som ägde rum på Stadium of Light, utan också ett svenskmöte. Sebastian Larsson gjorde totalt sex säsonger i Sunderland och lämnade klubben för Hull i somras. Nu mötte han sitt tidigare lag, men en svensk fanns ändå med i Sunderlands startelva: 18-årige Joel Asoro.

Detta var Asoros första match från start och anfallaren visade direkt att tränaren Chris Coleman gjort rätt som satsade på svensken. I den 20:e minuten satte Asoro 1-0 för Sunderland, vilket blev matchens enda mål. Detta var Asoros första fullträff i a-laget och han belönades med 90 minuters speltid.

I och med segern är Sunderland nu uppe på lika många poäng som Hull. Endast bättre målskillnad gör att det är Hull och inte Sunderland som ligger på platsen ovanför nedflyttningsstrecket. Även Sebastian Larsson spelade hela matchen.