Foto: Bildbyrån

Kalmar FF hävdas ha intresse för Erik Israelsson. Det kan nu också Hammarby ha – sportchefen Jesper Jansson vill inte utesluta comebackmöjligheter för en stor Bajenfavorit.
– Det är en intressant spelare men jag har inte haft kontakt med Erik – men det finns folk i klubben som har det, säger i dag Jansson till FotbollDirekt.se.

Holländska tidningen De Stentor påstod för ett par veckor sedan att Erik Israelsson är på väg bort från Holland och hur det finns allsvenskt intresse.
Kalmar FF pekades ut.
Smålänningarna har sedan inte velat bekräfta uppgifterna.

Det var för ett år sedan Israelsson försvann till Zwolle – en 28-åring som hann göra stort avtryck i Hammarby under åren där.
Bland mycket annat genom otäcka scener i ett derby mot AIK 2015 som gjorde honom till en hjälte.

Israelsson som i en nicksituation skoningslöst kastade sig fram och nickade in 1-0 till Hammarby – men fick betala ett högt pris och blev liggandes medvetslös – och förd till sjukhus.

Bilderna från den kvällen gjorde starkt intryck på hela fotbolls-Sverige – inte minst Bajenfansen. Israelsson själv mindes inte någonting efteråt.

LÄS: DET KRÄVS FÖR ATT JESPER JANSSON SKA HANDLA I JANUARI

Men i Holland har det gått sämre.
Zwolles tekniske direktör Gerard Nijkamp har nu bekräftat för holländsk media att man är beredd att släppa svensken, eller låna ut honom. Israelssons kontrakt gäller fram till 2019.

När Hammarbys sportchef Jesper Jansson i dag får samma fråga som tidigare Kalmars Thomas A Borstam, så vill han inte stänga dörren till Israelsson.

– Det finns alltså kontakter med Erik från oss. Nej, jag vill inte stänga någon dörr. Det är en intressant spelare som betytt mycket för Hammarby, konstaterar Jansson för FotbollDirekt.se.

– Sådana spelare måste man ha koll på, sådana som har gjort mycket – och betytt mycket för klubben och det har Erik gjort, även om det var innan min tid.