Foto: Bildbyrån

Kalmar FF:s historia med spelare från Brasilien är lång och ofta framgångsrik. Nu satsar KFF åter brasilianskt – först med anfallaren Nixon, och nu även yttern Hiago.
– Jag vill tacka föreningen och gud att jag är här, säger Hiago till KFF:s hemsida.

Kalmar FF presenterade i veckan anfallaren Nixon från storklubben Flamengo. Nu är en till brasse klar – 26-årige yttern Hiago de Oliveira Ramiro värvas in från Fortaleza.

Kalmar scoutade i Brasilien i höstas och Hiago berättar att han då hörde om klubbens intresse för första gången.

– Första gången var i oktober. Sen dess har jag väntat på att kontraktet i Allsvenskan skulle bli klart. Efter det har intresset växt sig allt starkare. Samtidigt som även mitt intresse ökade också. Jag kände direkt från början att föreningen varit väldigt angelägna att jag ska komma hit, säger han till KFF:s hemsida.

Hiago beskriver sina bästa egenskaper som ”fart kombinerat med bra teknik och bra avslut”. Han ser sig själv som en ytterforward och hoppas genom flytten till Kalmar få en fo in i europeisk fotboll. Det var en huvudanledning till att han nu kommer till Sverige.

– Möjligheten att spela i en europeisk klubb. När jag fick höra om intresset sökte jag på nätet om Kalmar FF och såg att det är en bra förening. Bra struktur, fin arena och fina förutsättningar att lyckas. Jag tror rent generellt att Allsvenskan är en bra liga i Europa att komma till och utveckla sig som fotbollspelare, säger Hiago, som skickar följande hälsning till KFF:s supportrar:

– Jag vill tacka föreningen och gud att jag är här. Vill även lyfta fram betydelsen av att Nanne Bergstrand och Mattias Rosenlund åkte till Brasilien för att träffa mig personligen. Det betydde oerhört mycket för mig och stärkte intrycket. Till fansen vill jag hälsa att de kommer få se en spelare som är oerhört motiverad och som är glad att vara här. Jag kommer ge allt på träningar och matcher. Tillsammans ska vi försöka vinna så många matcher som möjligt för Kalmar FF!

Hiago gör sin första träning med Kalmar i dag fredag.