Foto: Bildbyrån

Sam Johnson är på väg till Sverige för att besöka IFK Göteborg. Men en annan klubb uppges utmana Blåvitt om anfallsstjärnan: Norska Vålerenga ska enligt uppgifter vilja ha Johnson. 

Sam Johnson har brutit sitt kontrakt med kinesiska Wuhan Zall. FD skrev i förrgår om att den tidigare Djurgården-stjärnan är på väg till Sverige – han flyger från Kina i dag och landar i Sverige i morgon.

Då är tanken att han ska träffa IFK Göteborg, som visat intresse en längre tid. Men fler klubbar finns med i bilden. En av dessa är enligt GT Vålerenga. Den norska klubben med förre Celtic-tränaren Ronny Deila sägs visa konkret intresse och det ska enligt tidningen stå mellan dem och Blåvitt om Johnson.

Vålerenga har nyligen värvat in ett par spelare med allsvensk koppling i förre MFF-mittbacken Felipe Carvalho och kanadensiske vänsterbacken Sam Adekugbe, som var på lån i IFK Göteborg under fjol höst.