Foto: Bildbyrån

Arsenal 15 februari i Europa League. Östersunds största match genom tiderna närmar sig för ett ÖFK på Teneriffa. Samtidigt tittar man på flera nya tänkbara affärer.
– Vi förhandlar med flera olika namn just nu men just nu är det inte nära med någon, berättar ordförande Daniel Kindberg för FotbollDirekt.se.

Det är en av de största matcherna under 2000-talet i svensk fotboll.
Östersund har gått till slutspel i Europa League och det är egentligen enbart AIK, Helsingborg och Malmö FF:s gruppspel i Champions League som kan jämföras, eller är större.
Å en annan sida är jämtarna odiskutabelt störst då vare sig AIK, MFF eller Helsingborg kan matcha den enorma saga det här handlar om. En liten klubb som går från division II till allsvenska toppen på bara några år – och i år till Europa Leagues slutspel.

LÄS: KINDBERGS SKRÄCKUPPLEVELSE – HÖLL PÅ ATT DÖDAS 

Östersund har befunnit sig utomlands sedan en vecka tillbaka.
Hemma ifrån Teneriffa igen så sitter snart bragdlaget på en ny flight – den här gången till Malaga. Det både kostar och smakar för ett nyförmöget Östersund. Stora kostnader för närmare 20-talet dagar utomlands.

– Vi måste och ska ge oss själva bästa förutsättningar. Det är inte långt kvar till den 15 februari. Det här är ett viktigt avbrott i vardagen från hemma i Sverige. Graham Potter är nöjd. Det handlar om att hitta bästa förutsättningar. Det handlar om att jobba med detaljer, för spelare som varit hos oss länge – men än mer för våra nya. Ja, det har sett bra ut. Graham vill se spirit och det säger han att han har fått göra, säger ordförande Daniel Kindberg som inte rest med till Kanarieöarna.

Känner du arbetsro? Ni skapar rubriker hela tiden, inte minst du personligen. Det tillsammans med kommande Arsenalmatch och nya spelare på väg in och namn som försvunnit.
– Vi har all arbetsro vi behöver. Det här är ska jag säga dig, det är ingenting. Våra spelare är förberedda, snart hemma igen – men snart iväg igen till Malaga.

Senaste nyförvärvet är Noah Sonko Sundberg från AIK.
Kevin Kabran som länge var aktuell hoppade man till sist av budgivning ifrån.
Men det jobbas i kulisserna på andra nya spelare.
ÖFK.s ordförande bekräftar förhandlingar med flera namn.
– Det gör vi. Vi tittar på flera olika namn, vi förhandlar med flera men ännu är ingenting klart. Det kan dröja lite. Nej, jag tror inte vi presenterar någonting nytt innan vi är hemma från Malaga.

Med det ser Östersund inte ut att ha någon ytterligare affär klar innan första mötet med Arsenal. Östersund väntas vara hemma från det andra träningslägret den 7 februari, en dryg vecka före första mötet med Arsenal.