Djurgården landade i Kapstaden under gårdagen och i förmiddags har första träningspasset genomförts. Jämte har Dif:s vd träffat Ajax Cape Towns ledning.
– Det har sett bra ut. Bra intensitet och, ja, de nya spelarna ser verkligen bra ut, berättar vd Henrik Berggren för FotbollDirekt.se.

Från landning i går i Kapstaden och ett lättare löppass under kvällen – till ett tätt och hårt tvåtimmars i dag. Djurgården har börjat uppladdningen mot Svenska cupen och gör det med dubbla pass direkt under utlandscampens första dag.

Hela truppen deltog direkt ute på Ajax Cape Towns anläggning.
Detta i ett Kapstaden med vattenbrist och i 25-30 gradig värme. Ransonering alá Kalifornien.
I början av året införde sydafrikanska myndigheter en ransonering enligt nivå 6 på en skala. Detta efter extrem hetta under lång tid. Regnet har lyst med sin frånvaro under flera månader.

Trots det som uppges Dif har mötts av ett gräs i relativt bra skick.

I övrigt: Özcan Melkemichel ville ha en tempostark första träning och det fick han.

Framförallt var det intensitet som skulle infinna sig.
Nyförvärven Dzenis Kozica, Johan Andersson, Jonathan Ring och Hampus Finndell fanns med direkt och rapporteras alltså ha sett bra ut, enligt Djurgårdens vd.

– De såg bra ut men det gjorde alla. Det var hög intensitet rakt igenom. Vi ville ha ett bra förstapass och det fick vi och äntligen fick våra spelare träna utomhus i perfekt väder – bara det är så otroligt mycket värt, konstaterar Dif:s vd Henrik Berggren för FotbollDirekt.se.

I övrigt berättar Berggren att man träffat Ajax Cape Towns folk inför träningsmatchen den 22 januari. Samtal kring den kommande matchen och överhuvudtaget kontaktbyggande. en gemensam nämnare mellan klubbarna är att Mark Mayambela så sent som i fjol spelade för Ajax.

Vidare väntar nu under eftermiddagen ett nytt träningspass på cirka 90 minuter.

Vidare pågår hemifrån Sverige jobb med att rädda Alijou Badji tillbaka till Sydafrika efter visumproblemen.