Hammarby närmar sig sitt utlandsläger. Bajens nye brasilianare flygs direkt till Portugal. Men bara för Neto Borges så har inte butiken till Brasilien stängts av Jesper Jansson som nu avslöjar nya detaljer:
– Vi har med oss totalt 25 namn till Portugal och det måste försvinna spelare för att något nytt ska bli aktuellt. Men om det göra det så har vi flera nya brasilianska alternativ, berättar nu sportchefen för FotbollDirekt.se.

21-årige brassen Neto Borges håller liv i Hammarbys engagemang kring den brasilianska marknaden sedan både Alex och Romulo har försvunnit.
Nu kan Borges, som för första gången visar upp sig under kommande camp i Portugal, få sällskap av en landsman.

LÄS: BAJEN-STJÄRNANS FRÄCKA UTSPEL 

Sportchef Jesper Jansson visar i dag att han är beredd att ta hit ännu en brasse – om någon lämnar Hammarby under januari. Resan tidigare i vinter ner till Santa Catarinas stadsmästerskap slutade med en lista klottrad med flera olika namn.
– Det kan bli ett namn till från Brasilien. Det är alternativ vi ser framför oss om någon försvinner. Men då måste någon försvinna först, betonar sportchefen och kommer in på Gershon Koffie och det osäkra läget kring honom.

– Det är ett exempel på ett namn som kan försvinna. Vi vet att det finns konkret intresse från MLS. han kan lämna oss men vi får avvakta och se vad som händer där, han opererades ju tidigare också,

Nye Stefan Billborn kan så klart vidare också komma att påverka bilden av vad Hammarby eventuellt behöver mer av. Jesper Jansson betonar hur han vill ge Michelsens ersättare tid med funderingar kring eventuellt nya spelaraffärer.

– Han har ju förstås en bra bild av Hammarby, på alla vis. Men nu är det ju hans tänk som gäller. Vi får se vad han känner att han kommer fram till – han ska i lugn och ro få komma fram till beslut. Det kommer att ge sig.

Hur ser du på namn ni har som exempelvis nere i från Brasilien?

– Vi har ytterligare spår, ytterligare namn. Nej, det handlar inte om någon enskild spelartyp. Vi har flera olika namn i olika positioner som kan bli aktuella. Det beror på vad som försvinner.

Den 29 januari inleds anrika Atlantic Cup nere i Portugal och dagen efter går stockholmarna sin första match mot Jablonec.