Foto: Bildbyrån

Hammarby skulle möta Brommapojkarna i träningsmatch på lördag. Men nu ställs matchen in – Bajen har för många skador i truppen. BP kommer istället spela mot AFC Eskilstuna: 
– Vi har inte så många spelare att ställa på planen och det skulle helt enkelt inte ge oss något att spela matchen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Hammarby öppnade försäsongen 2018 med en tidig matchpremiär – i lördags (13 januari) spelade Bajen i Helsingfors mot HJK. En 4-3-seger för Bajen, men det kostade också. Både Sander Svendsen och Leo Bengtsson tvingades kliva av i matchen mot HJK.

Sedan tidigare finns ett antal spelare skadade, sjuka eller frånvarande. Och det gör att Bajen nu ställer in nästa träningsmatch, mot Brommapojkarna nu i helgen. Den skulle ha spelats på Grimsta klockan 14 på lördag, men nu blir det ingen match.

Hammarby tog initiativet att blåsa av det hela, och klubbens sportchef Jesper Jansson förklarar läget – i nuvarande situation skulle det inte ge något spela matchen mot Brommapojkarna med så pass många spelare borta. Han räknar upp en lång rad spelare som inte är tillgängliga:

– Jeppe (Andersen) och (Mads) Fenger är skadade sedan tidigare och Junior är friskförklarad men inte redo för match. Gershon Koffie och Neto Borges är inte på plats ännu och Arnór (Smárason) och (Imad) Khalili är sjuka. Dessutom har vi lite småskavanker i truppen med exempelvis Simon Sandberg som stod över matchen mot HJK och Leo (Bengtsson) och Sander (Svendsen) som klev av i samma match. Utöver det är det några som har lite känningar som det brukar vara så här års och då har vi inte många spelare att ställa på planen. Det skulle helt enkelt inte ge oss något att spela matchen. Tvärtom riskerar vi bara fler småskador eftersom vi skulle tvingas använda de tillgängliga spelarna i 90 minuter i minusgrader tidigt på försäsongen, säger Jansson till hemsidan.

De som köpt biljett till matchen på Grimsta hänvisas nu till Brommapojkarnas hemsida. BP har istället gjort klart med ny motståndare på lördag – AFC Eskilstuna kommer till Grimsta, och matchen spelas klockan 14.