Djurgården har landat i Sydafrika och gör det på Southern Sun Waterfront i Kapstaden. Det började med strul och hur Alijou Badji tvingas åka hem – men för resten av spelarna börjar nu allvaret – i en lyxig miljö.
– Vi är på plats och resan har gått bra. Nu ska vi äta och sedan väntar ett första löppass för laget, berättar vd Henrik Berggren för FotbollDirekt.se.

Incheckade på ett av Kapstadens bästa hotell så är Djurgården nu tillsammans med Östersund första allsvenska klubbar utomlands.
Nu börjar försäsongen för ett Djurgården med många nya namn men också med ett besked som grämer Dif – Badji kommer inte att släppas in i Sydafrika och tvingas resa hem.
Ja, det blev febril verksamhet sedan Djurgården landat.
Exakt var i problematiken ligger och vad som stoppat talangen är oklart för vd Henrik Berggren.

LÄS: RIKTIG KALLDUSCH FÖR DIF-TALANGEN

Den allsvenska tabelltrean landade vid strax efter lunchtid i 25-gradig värme.
Spelarna har checkat in på lyxhotellet Southern Sun Waterfront och nu väntar en första måltid för truppen så nu för första gången på flera veckor är helt samlad – bortsett från nämnde Badji.

Där efter väntar ett lättare löppass under tidiga kvällen. Ingen fotboll under denna första dag.

Däremot i morgon börjar en satsning som i år är tänkt att utmana Malmö och AIK i toppen. Dubbla pass under torsdagen från Özcan Melkemichel, ett förmiddag och eftermiddag. Detta på sydafrikanska storklubben Ajax Cape Towns anläggning.

– Syftet är nu att ha kvalité i allt vi gör. Det här lägret ska ge oss en stark start på året. Vi vill ha tidiga besked men det är också ett läger som socialt ska bygga samman gruppen. Det blir många upplevelser för spelarna, sightseeing, berättar Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.