Foto: Bildbyrån

Bristol City kan nu vara på väg att på nytt låna ut Gustav Engvall som inte förmått att imponera efter sin sejour i Djurgården. Nu kan FotbollDirekt avslöja att engelska Plymouth visar intresse.

Gustav Engvall får inte till det i England.
Det var trögkört innan han i två omgångar gick till Djurgården och det har inte sett bättre ut sedan han vände tillbaka i november.

Själv uteslöt han närmast möjligheterna när han lämnade Djurgården – möjligheten att säljas till stockholmarna på grund av den höga prislapp han har på sig. Bristol uppges vilja ha omkring en miljon pund för en spelare som kostat närmare 2,5.

I dag kan FotbollDirekt avslöja ett första klubbnamn som nu kan bli ett alternativ för 23-åringen. Enligt uppgifter till FD så har nu League One-klubben Plymouth hållit sig framme. Det handlar om en mittenklubb men ändå med närhet till playoffplatser.

Förhandlingar ska inte vara inledda men Bristol och Gustav uppges titta på alternativ, där Plymouth alltså kan vara ett.
Blir det verklighet så blir det en snarlik lösning som för Marcus Antonsson som ju lämnat Leeds på lån för Blackburn och fått fart på sin karriär – Rovers som är topplag i samma serie som Plymouth.

Manager Lee Johnson kommenterade nyligen Engvalls namn så här i en tv-sändning och det faktum att den förre Dif-stjärnan faktiskt gått skadad ett tag och inte varit tillgänglig på Ashton Gate:
– Vi hoppas att det inte är alltför allvarligt, vi får se. Med ”Gus”, det har varit en väldokumenterad story, ända sedan han kom hit. Möjligheterna finns för ”Gus”, han måste steppa upp, som alla spelare måste, säger han på en presskonferens inför helgens match och resonerar:
– Han har definitivt kvaliteter: Championship-kvaliteter och till och Premier League-kvaliteter. Han är rörlig, han kan avsluta. Det är upp till honom själv.

Men Lee Johnson är även kritisk och vill se en bättre inställning i från svensken.
Trots att Engvall återvände som ett toppnamn ifrån den allsvenska skytteligan så är det inte tillräckligt för managern. Åtta mål på 24 matcher är inte per automatik någon hårdvaluta:

– Han måste också steppa upp, fysiskt och till tempot i Championship. Han måste upp och fajtas för en plats. Och det är nyckeln för alla spelare, som med Bobby Reid, vi har sett Bobby Reid fått möjligheten och hur han tagit emot den med öppna armar. Så möjligheterna kommer finnas där för 99 procent av spelarna som vi har, oavsett om det handlar om spelare från akademin eller spelare som vi signar. Och det är viktigt att de tar chanserna när de kommer.