Foto: Bildbyrån

Medan Anton Tinnerholm, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget och Erdal Rakip alla valde att lämna Malmö FF som Bosman kritade i stället Oscar Lewicki på nytt kontrakt. Att tränaren Magnus Pehrsson stannar i klubben var en av anledningarna till Lewickis beslut.
– Det är ändå en trygghet att veta vad det är för en tränare och vad han har för syn på en, säger mittfältaren till Kvällsposten. 

Det har varit stor ruljans i Malmö FF:s spelartrupp sedan allsvenskan tog slut. In har Eric Larsson, Arnor Traustason, Egzon Binaku, Fouad Bachirou och Sören Rieks kommit. Samtidigt har laget tappat 2017 års bästa spelare i allsvenskan Anders Christiansen samt Anton Tinnerholm, Magnus Wolff Eikrem, Felipe Carvalho, Jo Inge Berget och Erdal Rakip.

De fem sistnämnda spelarna valde alla att lämna som Bosman, detta då deras kontrakt löpte ut vid årsskiftet. En annan som också kunde försvinna gratis genom att inte skriva på nytt kontrakt var Oscar Lewicki, men till skillnad från de fem andra spelarna kritade 25-åringen i stället på ett nytt avtal med de svenska mästarna.

– Det kom helt enkelt inget som var så pass lockande att det hade varit bättre än att stanna. Då kände jag mig jäkligt nöjd med att stanna, säger Lewicki till Kvällsposten.

LÄS: PÅ PLATS I MALMÖ – NJUTER REDAN 

För samma tidning berättar också mittfältaren att tränaren Magnus Pehrsson var en del i att han valde förlänga sitt kontrakt med MFF.

– Det är klart att det är en grej jag tog med. Det är ändå en trygghet att veta vad det är för en tränare och vad han har för syn på en.

Sommaren 2015 var Oscar Lewicki en tongivande spelare i det U21-landslag som vann EM-guld i Tjeckien. Sommaren därpå startade han EM-premiären mot Irland i Frankrike, men har allteftersom försvunnit från Janne Anderssons landslag. Då det är högst osäkert om Jakob Johansson kan spela VM i sommar finns i så fall en plats ledig på innermittfältet och Lewicki ser stora möjligheter till att komma med i truppen.

– Kommer du till en bra klubb så ökar dina chanser att få åka till VM. Och jag spelar i Malmö så jag tror jag har en bra chans.

LÄS: BERÄTTAR OM TUFFA MFF-KRAVEN