• Publicerat 16 januari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Kalmar FF

Chima Akas har elva a-landskamper för Nigeria på meritlistan. Nu står det klart att han skrivit på för Kalmar.
– Jag ser mig själv som en snabb vänsterfotad spelare som helst spelar till vänster i backlinjen, säger 23-åringen till klubbens hemsida.

I förra veckan presenterade Kalmar målvakten Hampus Strömberg från Åtvidaberg och den brasilianska anfallaren Nixon. Sedan tidigare är det klart att Melker Hallberg även under 2018 lånas ut från Udinese till KFF.

Tränaren Nanne Bergstrand var dock inte nöjd där, för nu kommer ännu en förstärkning. Nigerianen Chima Akas, som har elva a-landskamper på meritlistan, har kritat på för klubben, ett kontrakt som enligt Barometern är skrivet på tre år.

23-åringen har varit på provspel hos KFF och är nu lättad över att allt är klart.

– Det varit min målsättning sedan jag kom hit att skriva kontrakt med föreningen. Därför känns det skönt att det äntligen är klart. Jag ser mig själv som en snabb vänsterfotad spelare som helst spelar till vänster i backlinjen. Jag har även bra kvalitéer som bollvinnare och besitter en fin fot vid fasta situationer, konstaterar Akas för KFF:s hemsida.