Magnus Eriksson lämnade Djurgården tidigare i vinter. I en snabb affär skrev han på för San Jose Earthquakes. Nu står det klart att han blir klubbens tredje högst betalde spelare. Enligt nya uppgifter till FotbollDirekt så kommer stjärnan upp i en årslön på omkring fem miljoner.

En allsvensk skyttekung har lämnat och Magnus Eriksson, 27, har nu klart med ett större lönelyft.
I en klubb som i somras rankades på 13.e plats i amerikanska MLS lönebudgetlista så blir den förre Dif-stjärnan nu tredje bäst betald bakom Chris Wondolowski och Simon Dawkins som båda har årslöner på 800 000 dollar, enligt the Mercury News.

Enligt FD:s uppgifter får Magnus Eriksson en årslön på omkring fem miljoner kronor i San José.

– Han har attityden, karaktären och jämnheten när det handlar om att göra mål och leverera assist, sa San José Earthqaukes general manager Jesse Fioranelli när Eriksson presenterades som en ”designated player”, en spelare som går utanför lönetaket.

LÄS MER: DJURGÅRDENS TRÄNINGSLÄGER – DRAR IGÅNG MOT AJAX

Nu är det inte första gången stora pengar trillar in på den svenske anfallarens konto.

När han var i Kina och Guizho Renhe så hade han ett treårskontrakt som enligt FD:s källlor ska ha varit värd omkring 32 miljoner kronor. Eriksson är med andra ord i dag en förmögen man trots att han fick vända hem igen från Gent, Guizhou Renhe och Bröndby – utan några braksuccéer.

Det är också ett namn som vid det här laget inbringat stora övergångspengar till sina klubbar. Minns Åtvidaberg till Gent i Belgien, pris: 7,5 miljoner. Från MFF till Kina och en övergång värd 16 miljoner. Från Bröndby till Djurgården för 4,5 miljoner och nu från Dif till San Jose för omkring 10 miljoner.

I en intervju med the Mercury News berättar Eriksson att han har klubbens manager Mikael Stahre, som var hans tränare i AIK/Väsby United, delvis att tacka för att han valde fotbollsvägen.

– Han är en av anledningarna till att jag slutade spela hockey och gick in med 100 procent på fotbollen, samtidigt som han konstaterar att han varit älskad av sina egna fans och hatad av motståndarna.

LÄS MER: DIF TAR MED UNG CATENACCI TILL SYDAFRIKA