Foto: Bildbyrån

Släkten Catenacci är välkänd i Sverige. Nu kan ännu ett namn inom familjen bli något stort. 17-åriga talangen Matteo Catenacci provspelar med Djurgården under en månads tid och följer även med på lägret till Sydafrika.
– Förhoppningen är att jag ska fortsätta spela med Djurgården, säger ytterbacken till FotbollDirekt.se. 

Det är ingen hemlighet att släkten Catenacci är en framgångssaga i Sverige. Alessandro Catenacci kom till Sverige från den italienska huvudstaden Rom tillsammans med sin familj som blott ett år gammal. Alessandro har i vuxen ålder blivit en maktfaktor i såväl hotell- som krogbranschen och han äger bland annat Café Opera och Operakällan i Stockholm. Alessandros lillebror Stefano Catenacci är dessutom känd som stjärnkock på just Operakällan.

Alessandros söner har visat sig vara mycket duktiga på fotboll. 19-årige Alberto Catenacci slog igenom i moderklubben Brommapojkarna och värvades till Åtvidaberg inför 2016 års säsong.

Efter Åtvidabergs degradering till division 1 är det oklart vad som händer med Alberto. För lillebror Matteo Catenacci, 17, är framtiden också oviss. Precis som Alberto är Matteo fostrad i Brommapojkarna och han har i år tillhört U19-laget, men tränat med seniorerna hela året och även spelat matcherna i U21-serien.

LÄS OCKSÅ: Räknar bort talangen i Djurgården 

Nu har Matteo inte längre kontrakt med BP och är därför fri att söka sig till en ny klubb. Under en månads tid provtränar ytterbacken med Djurgården och när laget i veckan reser till Sydafrika för träningsläger följer 17-åringen med.

– Det ska bli riktigt nice. Förhoppningen är så klart att jag ska fortsätta spela med Djurgården. Jag tycker tränarna i Özcan (Melkemichel) och Hugo (Berggren) är jätteduktiga, säger Catenacci till FotbollDirekt.se.

Du kan spela både till höger och vänster i backlinjen, men vad föredrar du?

– Som högerback kan jag komma runt på kanten medan jag till vänster mer kan kombinera och så. Jag är ju högerfotad, men jag är bra med vänstern också!

Vad är dina styrkor?

– Det är väl att jag är väldigt passningssäker. Sedan är jag bra på kombinationsspel och jag har bra acceleration.

Djurgården har just nu tre ytterbackar i truppen. Felix Beijmo och Johan Andersson till höger och Jonathan Augustinsson till vänster. Gemensamt med alla tre är att de är väldigt snabba, vilket även Elliot Käck är som i december lämnade för IK Start i Norge. Catenacci anser även att han besitter samma egenskap.

– Jag betraktar mig själv som snabb, men framförallt har jag bra acceleration.

Jag gissar att du känner en viss nivåskillnad i Djurgården jämfört med BP?

– Ja, man märker att tempot är mycket högre och det är ju också stora, bra spelare här så det blir lite press, men det är bara att jobba hårt och göra sitt bästa.

Likt Djurgårdens nyförvärv Hampus Finndell spelar Matteo Catenacci i landslaget födda 2000. 17-åringen vill utmana om en startplats i Djurgården, även om han inser att det kan ta tid.

– På sikt tror jag att jag kan göra det, men kanske inte nu direkt. Det känner jag själv och det kan jag också vara ärlig med. Men på sikt, absolut!

LÄS OCKSÅ: Återvände som frälsare – ”Gick väldigt bra”