Djurgården åker till Sydafrika i morgon och gör det med stora förväntningar. En match är klar – mot sydafrikanska storklubben Ajax. Däremot har Dif inga spelaraffärer på gång under utlandslägret.
– Vi planerar ingenting innan eller under Sydafrika men det är ett läger med stora förväntningar och på onsdag är hela truppen komplett igen, säger Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Kozica, Ring, Andersson och supertalangen Hampus Finndell.
Alla finns med det Djurgården som nu på allvar går in i säsongen med en Sydafrika-satsning.
Tolv dagar nere i Kapstaden och med en ny träningsmatch inbokad. Årets första för Dif och första stegen i satsningen mot sommarens Europa League-kval:
– Det stämmer att vi möter Ajax Cape Town. En bra match för oss mot en bra klubb som är mitt inne i sin säsong, menar Djurgårdens sportchef för FotbollDirekt på måndagseftermiddagen.
– Det är även deras anläggning vi är på där nere, toppkvalité på allt.

LÄS OCKSÅ: Nya spännande namnet för Djurgården 

Frågan är vad Djurgården nu har kvar av affärer. Enligt vad FotbollDirekt.se erfar så söker Dif ännu en vänsterback, en central mittfältare och minst en anfallare.
– Jag kommenterar inte det just nu och vi planerar som sagt inte för att något helt ny som ännu inte är klar ska resa till Sydafrika, förklarar Bosse Andersson.

Så här ser Djurgården och Özcan Melkemichel mer ingående på säsongsstarten:
– Vi har valt ett läger längre bort och satsat mer på ett läger än någon gång tidigare och vi har velat ha det så tidigt som möjligt. Men vi vill ha en så bra period som möjligt så tidigt som möjligt.
– Det är otroligt viktigt med en stark start för oss, att tidigt få besked som vi vill. Vi står inför en viktig säsong med många nya namn. Nej, jag tänker inte prata om spelmodell kommer att förändras – det får Özcan göra. Men vi ska spela offensivt.

LÄS OCKSÅ: Gav upp utlandet – ”Hellre det än att inte få spela” 

Jämför med i fjol och Atlantic Cup i uppstarten?
– Nej, men förra året blev kanske lite stressigt, tre matcher nere i Portugal. Nu ska vi mer ha en uppbyggnad i lugn och ro, Svenska cupen börjar tidigt, och få en match med förhoppningsvis mycket kvalité i. Mest av allt ska vi få ihop gruppen nu. Vi har varit splittrade med landslagsuppdrag och har som sagt många nya namn. Från och med onsdag ska truppen vara komplett igen.

Målet med säsongen är högt?
– Ja, men vi ska spela i Europa och helst vara ännu bättre i år i allsvenskan.

LÄS OCKSÅ: Vilken nitlott – talangens jobbiga tillvaro