Foto: Bildbyrån

AIK uppges ha klart med ett nyförvärv – Joel Ekstrand ska nu vara helt klar för Gnaget. Samtidigt som norske landslagsmittfältaren Tarik Elyounoussi är nära att bli klar på ett lån vårsäsongen ut.

Noah Sonko Sundberg lämnade nyligen AIK för Östersunds FK. Tidigare har Gnaget uppgetts varit nära att ta in en mittback i gengäld, i förre Helsingborgsförsvararen Joel Ekstrand.

28-årige Ekstrand lämnade HIF 2011 för italienska Udinese. Karriären gick vidare i Watford, och senaste klubb är Championship-klubben Rotherham. Ekstrand har dock varit klubblös sedan i somras, och nu uppger Expressen att han kommer till AIK utan övergångssumma.

Läkarundersökning är klar och Ekstrand har skrivit på för tre år med AIK, skriver tidningen.

Utöver det är det nära med Tarik Elyounoussi – Expressen avslöjade i förra veckan att AIK var nära att värva den norske landslagsmittfältaren.

FotbollDirekt skrev i torsdags att AIK var överens med Elyounoussi om det personliga kontraktet. Det har varit en fråga för AIK att komma överens med Elyounoussis klubb, grekiska mästarna Olympiakos.

Att köpa loss honom kostar enligt FD:s uppgifter en miljon euro då han har ett och ett halvt år kvar på kontraktet, varför ett lån i första hand skulle vara aktuellt.

Expressen skriver nu nu att det är ett lån fram till sommaren som ska vara aktuellt, där AIK vill kunna ha kvar honom i juli när Europaspelet börjar. Det ska handla om ett lån med köpoption enligt tidningen.