Det har ryktats om Amin Affane till IFK Göteborg, men där AIK:s sportchef Björn Wesström kallat intresset för oseriöst. Blåvitts sportchef Mats Gren ger dock inte upp mittfältaren.
– AIK har använt honom lite mer defensivt, jag vill framhålla hans offensiva kvaliteter, säger Gren till Sportbladet.

Amin Affane är från Göteborgsförorten Angered. Efter att ha spelat i Lärje-Angered lämnade mittfältaren Sverige som 16-åring för spel i Chelsea. Först i januari 2016 återvände Affane till Sverige, då han skrev på för AIK, detta efter att han även representerat holländska Roda samt de tyska klubbarna Energie Cottbus, Wolfsburg II och Arminia Bielefeld.

Den tvååriga sejouren i AIK har inte varit jättelyckad, men heller inte misslyckad. Konkurrensen på Stockholmslagets mittfält har och är fortsatt stenhård och det har blivit en del bänk för 23-åringen.

Nyligen skrev GT att Affane är ett intressant namn för IFK Göteborg. AIK:s sportchef Björn Wesström kommenterade sedan uppgifterna och riktade en känga mot rivalklubben i väst.

– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan, sa Björn Wesström till GT.

Affanes kontrakt med AIK löper ut efter 2018 års säsong och Blåvitts sportchef Mats Gren ger inte upp 23-åringen som i somras var med i truppen som spelade U21-EM i Polen.

– Vi är alltid intresserade av bra fotbollsspelare. Dessutom har Amin Affane rötterna i Göteborg. Vi söker mittfältare och där skulle han passa in. AIK har använt honom lite mer defensivt, jag vill framhålla hans offensiva kvaliteter, säger Gren till Sportbladet.

Affane ska tidigare ha uttalat sig negativt om IFK Göteborg och när han nätade mot laget i somras firade han vilt. Det är dock inget som Mats Gren bryr sig om.

– Människor kan ändra uppfattning och även sagt saker tidigare som man kanske ångrar i dag.

LÄS OCKSÅ: Berättar om svalnade intresset – AIK-profilen talar ut