Foto: Bildbyrån

Michael Olunga såldes från Djurgården för 40 miljoner kronor förra vintern till Kina. I september lånades han ut till La Liga-klubben Girona och under lördagen slog kenyanen till med ett hattrick i 6-0-segern mot Las Palmas.

Inför 2016 års säsong värvade Djurgården Michael Olunga från Kenya. Efter en trög vår exploderade kenyanen från augusti och framåt. Totalt blev det tolv mål i allsvenskan för anfallaren som förra vintern såldes till Kina för 40 miljoner kronor.

Den 1 september blev det klart att Olunga lånas ut till Girona i La Liga och fram till i dag hade kenyanen inte nätat i Spanien. Men när 23-åringens lag tog emot Las Palmas under lördagen exploderade målskyttet, både för Girona och Olunga.

Kenyanen inledde på bänken, men redan i paus byttes Olunga in vid ställningen 1-0. I den 57:e minuten satte han 2-0 vilket också gjorde anfallaren historisk då han som första kenyan målade i La Liga. Med 20 minuter kvar att spela sköt Olunga 4-0, spelade sedermera fram till 5-0-målet innan han krönte sin fantastiska lördag med 6-0 – vilket också betydde hattrick.

I och med krossen ligger Girona på nionde plats. För Las Palmas är läget betydligt mer prekärt. Laget från Kanarieöarna är tabelljumbo.