• Publicerat 13 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Det som började bra för Stefan Billborn i debuten som huvudtränare mot HJK Helsingfors utvecklade sig till en mardröm i slutet av den första halvleken. Först klev anfallsstjärnan Sander Svendsen av skadad och därefter både kvitterade och vände finländarna matchen. Bajen vann till sist med 4-3 där HJK dock ställde upp med reservlaget i den andra halvleken. 

I onsdags blev det klart att Stefan Billborn tar över huvudansvaret som tränare för Hammarby, detta efter att dansken Jakob Michelsen i början av januari sparkats.

I dag testades Billborn för första gången då hans Bajen mötte HJK Helsingfors på bortaplan. Hammarby fick en drömstart då Jiloan Hamad redan i andra minuten sköt 1-0 i krysset från långt håll.

Bajen såg till en början pigga ut, men tappade sedan spelet. Tungt för laget att också mista Sander Svendsen, som i den 28:e minuten linkade av skadad. Anfallaren, som i hemlandet ses som en av de största talangerna som Norge för tillfället har, tog sig för baksida lår. Det är oklart hur allvarligt det är med Svendsen. Pa Dibba ersatte.

Bara åtta minuter senare kvitterade HJK till 1-1 genom ett läckert mål av slovenen Filip Valenčič som curlade in bollen i bortre krysset.

Än värre blev det precis före halvtidsvilan då kongolesen Enoch Banza helt omarkerad nickade in ledningsmålet för hemmalaget. Ingen rolig första halvlek för Stefan Billborn.

Hammarby kvitterade till 2-2 genom Pa Dibba i upptakten av den andra halvleken. Även Leo Bengtsson utgick skadad. I den 64:e minuten svarade Bajens Rebin Asaad för ett drömmål, vilket innebar 3-2 till Hammarby. Svängig match! Ska dock sägas att HJK bytte ut hela elvan i paus för att lufta de yngre spelarna. HJK kvitterade till 3-3, men i 90:e minuten avgjorde Dibba med sitt andra mål för dagen. Bajen vann med 4-3.

Läs FD:s bevakning av matchen HÄR!