• Publicerat 13 januari, 2018
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby besegrade HJK Helsingfors med 4-3 i årets första träningsmatch. FD:s reporter Casper Nordqvist ger nedan sina intryck från drabbningen i den finska huvudstaden.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER HJK HELSINGFORS – HAMMARBY 3-4

Din bild av första halvlek?

– Det var kyligt i Helsingfors, men Jiloan Hamads rökare efter en och en halv minut som satt i krysset värmde onekligen de tillresta Hammarbysupportrarna. Samme Hamad var bara minuterna senare nära att skjuta 2-0. Därefter började HJK ta över allt mer och hann både kvittera och vända på steken innan domaren blåste av för halvtid.

Din bild av andra halvlek?

– HJK bytte ut hela laget till den andra halvleken för att lufta de yngre spelarna och därmed mötte Bajen ett reservlag sista 45 minuterna. Det märktes också och stockholmarna kvitterade genom Pa Dibba innan Rebin Asaad gav Hammarby ledningen genom ett skott i krysset. Med sju minuter kvar kvitterade HJK till 3-3, men gästerna och Pa Dibba fick sista ordet då anfallaren tryckte in 4-3 på stopptid.

Vilka i Hammarby utmärkte sig?

– Stefan Billborn ställde upp med en 4-3-3-formation med Hamad i en fri roll på mittfältet. Hamad, som så sent som i torsdags spelade landskamp mot Danmark på januariturnén i Abu Dhabi, såg ut att trivas och var en av Bajens bättre spelare i den första halvleken innan han byttes ut i paus. Pa Dibba ersatte en skadad Sander Svendsen redan efter knappa halvtimmen och med sina två mål blev Dibba så klart matchens förgrundsfigur.

Du nämnde Svendsens skada. Allvarligt?

– Han linkade av och tog sig för baksida lår. Svårt att veta om det är illa med norrmannen eller om det var en försiktighetsåtgärd. Leo Bengtsson tvingades bryta i den andra halvleken, men till skillnad från Svendsen var 19-åringen i behov av hjälp för att kunna ta sig av planen. Vi får avvakta och se.

Seger mot HJK, det låter som att Hammarby fått en flygande start på 2018?

– Nja, i den andra halvleken mötte Bajen ett reservlag så jag skulle nästan säga att Hammarby kan bättre än så här. Skönt för tvåmålsskytten Dibba så klart, men kanske framförallt var segern viktig för Billborn. I den första halvleken då HJK ställde upp med ett bra lag tycker jag dock att finländarna var bättre än Bajen, men till de grönvitas försvar har HJK:s försäsong varit igång längre. Hammarby började träna först i måndags!