Foto: Bildbyrån

Såväl Sander Svendsen som Leo Bengtsson linkade av skadade i Hammarbys träningsmatch mot HJK Helsingfors under lördagen, men någon större fara verkar det inte vara.
– Jag tror inte det är några allvarliga skador. Med Sander var det mest en försiktighetsåtgärd och det var ett jävla bra beslut, säger tränaren Stefan Billborn till Hammarbys hemsida. 

I måndags kickade Hammarby igång försäsongen och redan i dag spelades första träningsmatchen. Under fredagskvällen hoppade laget på Silja Line-båten till Helsingfors, dit de anlände i förmiddags.

Klockan 13 sparkade mötet med HJK Helsingfors igång och det skulle visa sig bli en ovanligt svängig tillställning. Jiloan Hamad slog till med ett drömmål redan i den andra minuten, HJK vände på steken i slutet av den första halvleken.

Väl i andra halvlek gjorde Bajen både 2-2 och 3-2 innan HJK, som i paus bytte ut hela elvan och som sista 45 minuterna ställde upp med ett reservbetonat lag, kvitterade med sju minuter kvar att spela.

Hammarby skulle dock få sista ordet när Pa Dibba sköt 4-3 på stopptid. Detta var Dibbas andra mål i matchen, trots att han inledde på bänken.

Sander Svendsen linkade av skadad efter knappa halvtimmen spelad och ersattes av Dibba. Väl i andra halvlek tvingades även Leo Bengtsson bryta på grund av skada. Någon större fara verkar det dock inte vara.

– Jag tror inte det är några allvarliga skador. Leo fick en liten kaka på vaden och Sander tror jag inte har dragit något (tog sig mot baksida lår) utan det var mest en försiktighetsåtgärd och det var ett jävla bra beslut, säger tränaren Stefan Billborn till Hammarbys hemsida.

Just Billborn presenterades som Hammarbys nya huvudtränare så sent som i onsdags. 45-åringen, som i fjol var assisterande åt den nu sparkade Jakob Michelsen, fick alltså en drömstart med seger i sin första match.

– Mycket var dåligt, men mycket var också bra. Spelarna vill mycket och det är alltid skönt att vinna, särskilt i en sådan här svängig match. Mot slutet var det verkligen Hawaii där vi hade tre innermittfältare som alla ville framåt och där ingen samlade boll. Vi gjorde några fina mål också, konstaterar Billborn.

LÄS OCKSÅ: Fina orden om Hamad