Det är väntans tider för mittbacken Marcus Danielsson. 28-åringen ska enligt FD:s uppgifter ha fått ett kontraktsförslag från Elfsborg. Samtidigt är Djurgården intresserat – om en försvarsspelare försvinner i januari. Nu ger sig även norska Stabaek in i bilden och har, enligt FD:s uppgifter, kommit med ett kontraktsförslag.
– Vi sitter lugnt i båten, säger spelarens agent Arash Bayat till FotbollDirekt.se. 

I höstas stod det klart att Marcus Danielsson lämnar Gif Sundsvall efter sex säsonger.

28-åringen, som den gångna säsongen spelade 27 matcher från start och gjorde fem mål, är därmed kontraktslös och har sedan dess väntat in rätt bud om sin framtid.

FD har tidigare rapporterat om Elfsborgs konkreta intresse och att Djurgården gärna ser Danielsson i sitt truppbygge – men då krävs det att en försvarare lämnar klubben, mest troligt Jacob Une Larsson som gärna testar på spel i utlandet.

– Vi har ju spelare på den positionen. Några andra kommentarer har jag som sagt inte om spelare som inte tillhör oss, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FD den 2 januari.

Enligt FD:s uppgifter så finns det nu även en tredje klubb med i bilden kring Danielsson. Norska Stabaek ska ha framfört ett seriöst intresse och presenterat ett kontraktsförslag, detta samtidigt som Danielsson gärna vill veta vad som händer i Dif innan han bestämmer sig.

– Jag kan inte kommentera några klubbnamn. Men jag känner mig rätt lugn med Danielsson. Bara för att det dröjer en vecka hit eller dit betyder det inte att han får sämre möjligheter. Vi sitter lugnt i båten ett tag till, säger spelarens agent Arash Bayat till FotbollDirekt.se.

Enligt FD:s uppgifter så är Hammarby inte längre ett aktuellt spår.