Foto: Bildbyrån

Sören Rieks till Malmö FF – i dag presenterades den danska mittfältsstjärnan hos MFF, och det har rört upp känslor. Efter tre år i IFK Göteborg så blev det inte oväntat starka reaktioner i Blåvittled.
– Jag är inställd på att det kommer att slängas allt möjligt efter mig, säger Rieks till Kvällsposten.

Sören Rieks var en bärande spelare i IFK Göteborg i tre år. Den danske mittfältarens kontrakt gick ut efter den gångna säsongen, och det blev ingen förlängning. Rieks kunde inte komma överens med Blåvitt om villkoren för ett nytt kontrakt.

En faktor som stoppade en förlängning var den artistskatt för utländska spelare han haft de första tre åren i Sverige nu inte gäller längre.

Men det stoppade inte Malmö FF – i dag står det klart att han skrivit treårskontrakt med mästarna. Att det skulle bli reaktioner var Rieks förberedd på.

– Jag känner till konkurrensen som är mellan klubbarna. Fotboll är mycket känslor, det är känslomässigt för många supportrar, säger Rieks till Kvällsposten.

– Men jag måste tänka personligt och vad som är bäst för min karriär. Man har inte så många år på sig med fotbollen, därför måste man tänka på vad som är bäst för en själv.

Kort efter att det hela blev officiellt i dag så lade flera Blåvittspelare – Emil Salomonsson, Sebastian Eriksson och John Alvbåge – upp bilder på Instagram. En bild på ormen Sir Väs från Disneys Robin Hood. Något som fått många att reagera – bland annat har förre MFF-spelaren Anton Tinnerholm gått ut hårt på Twitter mot Instagrampubliceringarna,

”Att före detta lagkamrater gemensamt går ut och späder på hatet. Ynkligt” skriver Tinnerholm.

Det är ingen stor grej för Rieks själv. Han säger att det är ett internskämt i Blåvitt, men när han ombeds utveckla sig han att ”vi håller det internt”.

Sören Rieks och Malmö FF kommer till Göteborg för att möta Blåvitt först i näst sista omgången (4 november).

– Jag räknar med att det blir häftigt på Gamla Ullevi. Det ska bli kul att möta mina gamla lagkamrater, det är en match jag ser fram emot.