Foto: Bildbyrån

Ett tråkigt besked för Hammarby: Mittfältaren Jeppe Andersen har åkt på en meniskskada och tvingats till operation. Han opererades under torsdagen.
– Nu börjar vi arbeta med hans rehab och vi räknar med att han är tillgänglig när den allsvenska säsongen drar igång, säger Mikael Klotz, medicinskt ansvarig i Hammarby, till klubbens hemsida.

Det var på premiärträningen i måndags som Jeppe Andersen gjorde illa knäet. Efter vidare undersökningar har man nu konstaterat att den danske mittfältaren tvingas till operation för en meniskskada.

Den genomfördes vid lunch på torsdagen.

– Operationen gick precis så bra som vi hoppades nu börjar vi arbeta med hans rehab och vi räknar med att han är tillgänglig när den allsvenska säsongen drar igång tack vare att vi kunde hantera det väldigt snabbt och effektivt, säger Mikael Klotz, medicinskt ansvarig i Hammarby, till klubbens hemsida.

– Han skadade sig på måndagens träning, jag gjorde en bedömning direkt och han fick träffa läkare samma eftermiddag. På onsdagen när irritationen i knäet lagt sig efter gjorde vi MR och i dag opererades han. Tack vare det snabba arbetet är han snart tillbaka och ärligt talat finns det enligt min erfarenhet inte någon storklubb i Europa som hade hanterat det här snabbare. Det känns väldigt bra för både Jeppe och Hammarby.

Sedan tidigare har Hammarby skador på Mads Fenger och Serge-Junior Martsinsson Ngouali. För den sistnämnde ser det bra ut – han är friskförklarad och trappar upp träningen mer och mer.

– Han genomgår nu ett fyra veckors stegrande program, där vi ska ta tillbaka honom så säkert som möjligt. Där han från och med träningsvecka fyra är tillgänglig för match om allt går som det ska. Då kommer han successivt matchas in med ett antal minuter varje gång, säger Klotz till HTV.

För Fenger så är läget bättre efter ett läkarbesök under torsdagen. FD skrev om situationen för den danske mittbacken i måndags. Hans ljumskada är läkt men såret efter operationen han gjorde i torsdags har inte velat läka och han tillåts i nuläget inte träna så hårt att han börjar svettas.

– Det ska vara i princip läkt nu, han har ett litet hål kvar, men får nu påbörja hårdare belastning och svettas. Och kommer om allt går som det ska att börja springa om två veckor, säger Klotz.