Nils-Eric Johansson är AIK:s lagkapten 2018 – det meddelar nu klubben på sin hemsida. Den 37-årige försvararen fortsätter ha kaptensbindeln:
– Det är en ära att återigen få förtroendet att vara lagkapten för AIK., säger Johansson till hemsidan.

Nils-Eric Johansson fyller 38 år i morgon. Veteranen som inleder sin tolfte raka säsong i AIK gör det som lagkapten. Rikard Norling har nu meddelat att ”Nisse” blir kapten i Gnaget i år också. Assisterande lagkapten blir en annan äldre spelare, Henok Goitom (33).

– Jag har valt två spelare som med sina erfarenheter och sitt driv personifierar det som jag vill att AIK ska utstråla under 2018, det vill säga skicklighet, smartness, disciplin och en passion för sin egen och lagets utveckling, säger Rikard Norling till AIK:s hemsida.

Nils-Eric Johansson har varit lagkapten i AIK sedan Daniel Tjernström lade skorna på hyllan (2013). Redan under sin första säsong i AIK (2007) hade ”Nisse” bindeln i en match, borta mot Elfsborg. Totalt har han varit lagkapten i 272 tävlingsmatcher för AIK, skriver klubben på sin hemsida.

Johansson är stolt över uppdraget:

– Det är en ära att återigen få förtroendet att vara lagkapten för AIK. Varje nytt år är det med spänning och glädje som jag kliver ut och tävlar med mot- och medspelare. Som lagkapten vill jag visa vägen på match och träning och vägleda nya och gamla spelare i AIK. Att behålla tradition, men samtidigt vara nytänkande är en viktig balans i dagens AIK och jag ser fram emot detta uppdrag tillsammans med ledare, spelare och supportrar, säger han till klubbens hemsida.

Henok Goitom är alltså assisterande lagkapten och tar bindeln i Johanssons frånvaro:

– Jag känner en stor ära och det är samtidigt ett stort ansvar att ha. Jag hoppas kunna inspirera och vägleda med min långa erfarenhet, säger Goitom till AIK:s hemsida.