Foto: Bildbyrån

Viktor Lundberg är tillbaka i allsvenskan – den förre AIK-anfallaren har presenterats som nyförvärv i BK Häcken.
– Det känns fantastiskt roligt, säger Lundberg till Häckens hemsida.

Viktor Lundberg lämnade AIK för danska Randers efter säsongen 2013. Nu återvänder han till allsvenskan, men till BK Häcken.  Kontraktet är på tre år.

– Det känns otroligt kul. Det var ett tag sedan jag spelade i Allsvenskan så det känns fantastiskt att komma tillbaka till Sverige och Häcken, säger Lundberg till Häckens hemsida.

– Det verkar som en fin och familjär klubb, med mycket bra personer och förutsättningar. De spelar offensiv fotboll och har fantastiskt bra fotbollsspelare. Jag tror detta kommer bli riktigt bra.

26-åringen återförenas där med Häckens nye tränare, förre AIK-tränaren Andreas Alm.

– Han är noggrann och vet vad han gör. Han är väldigt duktig på att förmedla det han vill framföra och han är en väldigt bra tränare, säger Viktor Lundberg.

Häckens sportchef Sonny Karlsson är nöjd med värvningen och berättar att man velat ha Lundberg en längre tid, även innan Andreas Alm kom till klubben.

– Vi har varit intresserade av honom ända sedan Peter Gerhardsson var här. Vi mötte dem ett antal gånger när han spelade i Danmark och då väcktes tanken att vi skulle försöka få honom när han var färdig där. Nu fick vi chansen och nu tog vi den, säger Häckens sportchef och kommer med en målande beskrivning av Lundberg allroundkapacitet:

– Det är en schweizerkniv till spelare. Han kan spela på väldigt många offensiva positioner. En bra löpande spelare, i rätt ålder och med rätt karaktär. Han kommer att tillföra oss jättemycket.