• Publicerat 12 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Sören Rieks är klar för Malmö FF. Det är inte länge sedan han lämnade IFK Göteborg – ett av Blåvitts populäraste namn de senaste åren. Nu presenteras han alltså av en av Blåvitts värsta rivaler.

Sören Rieks blir nästa nya namn hos svenska mästarna. Efter Traustason och Bachirou är det nu tid för IFK Göteborgs tidigare danske stjärna.

Nu är kontraktet påskrivet fram till 2020.

Det är en 30-åring som varit kontraktslös sedan brytningen med IFK Göteborg där han spelat sedan 2014 – efter två år i den holländska ligan.
Rieks hann bland annat bli cupmästare med IFK där han 2015 avgjorde finalen.

LÄS: NYA MFF-LISTAN

LÄS: HAN ÄLSKAR REDAN ADU

Nu är han alltså klar för en av Blåvitts värsta rivaler när han skrivit på för MFF. Dansken får tröja nummer fem.
I morgon tränar han för första gången i Malmö.

Här ett pressmeddelande med sportchef Daniel Andersson:
– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av, säger han och följs av ord från Rieks själv:

– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League.