• Publicerat 12 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

David Ochieng provspelade med Djurgården inför 2016 års säsong. Något kontrakt med Stockholmsklubben blev det inte, men under fredagen presenterade den allsvenska nykomlingen Brommapojkarna kenyanen som skrivit på ett treårskontrakt. 

Inför 2016 års allsvenska värvade Djurgården Michael Olunga. Ett år senare såldes kenyanen till Kina för 40 miljoner kronor.

För landsmannen David Ochieng gick det dock inte lika bra i Djurgården. Mittbacken provspelade med klubben inför 2016 års säsong, men erbjöds inte något kontrakt.

Nu står det dock klart att 25-åringen spelar allsvensk fotboll 2018. Under fredagen skrev kenyanen på ett treårskontrakt med Brommapojkarna.

– Jag är tacksam över att få vara här, det är en bra klubb med bra organisation och bra tränare. Jag är van att spela stora matcher med mycket publik, så jag kan bidra med erfarenheten av det och sprida ett lugn i gruppen, säger Ochieng till BP:s hemsida.

Mittbacken har gjort 26 a-landskamper för Kenya. Tidigare har han spelat i Saudiarabien, men kommer nu närmast från New York Cosmos.