Foto: Bildbyrån

Malmö FF har valt att häva avstängningen för sexbrottsanklagade Kingsley Sarfo. I dag är mittfältaren tillbaka i träning med MFF.
Nu riktar officiella supporterföreningen MFF Support skarp kritik mot beslutet. ”Det är ovärdigt vår förening”, skriver MFF Support i en kommentar på sin hemsida.

Malmö FF har valt att häva avstängningen för Kingsley Sarfo. Mittfältaren som värvades in från Sirius i somras står anklagad för sexuellt utnyttjande av barn.

FotbollDirekt skrev i går att Sarfo skulle återuppta träning med MFF på torsdagen, något Kvällsposten var först med att rapportera om.

Förundersökningen har dragit ut på tiden, och för MFF är går det inte arbetsrättsligt att stänga av en anställd då han är misstänkt men inte dömd. Sarfos advokat har tagit fram ny bevisning som han menar stärker sin klients möjligheter att frias helt.

Beslutet väcker starka reaktioner. Nu har officiella supporterföreningen MFF Support publicerat en kommentar på sin hemsida, och kritiken mot klubbens beslut är hård:

 

”MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja. Ett Malmö FF med den spelaren på planen är inte det Malmö FF som aspirerar på att vara mer än ett fotbollslag och det är ovärdigt vår förening”, skriver MFF Support.

”Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF och till dess anser vi att han inte skall representera oss varken i träning eller match”.

LÄS MFF SUPPORTS KOMMENTAR HÄR!