Jesper Karlström, 22, har gått från en undanskymd tillvaro till att bli given i Djurgården och uttagen till Janne Anderssons landslagsturné. Men för att förlänga med blåränderna kräver han att veta klubbens plan för honom.
– Vi har diskuterat lite men det är absolut inget som är klart eller så, säger han till Expressen. 

Med Kevin Walker och Kim Källström som förstahandsval dröjde det långt in på hösten innan Jesper Karlström blev en startspelare i Djurgården. Innan dess var han till och med på utlåningslista till Brommapojkarna i superettan.

– Jag fick spela matcher som anfallare Djurgården och var tredjevalet där jag hoppade in i nästan varje match. Djurgården ville ha kvar mig men jag ville spela och då blev det en lösning med BP, säger han till Expressen.

En rad goda prestationer gjorde dock att Karlström slog sig in i startelvan i slutet på säsongen. Med ett år kvar på kontraktet berättar han att alternativ finns, men att han är öppen för en fortsättning i Dif – om klubben är tydlig med att de vill satsa på honom.

– Vi har diskuterat lite men det är absolut inget som är klart eller så. Jag håller alla dörrar öppna men är samtidigt öppen för att förlänga med Djurgården.

– Om jag ska förlänga måste de visa det i kontraktet också att de ser mig som en viktig spelare, som de vill att jag ska vara, säger han till Expressen.

I kväll är Karlström uttagen i den svenska startelvan mot Danmark på landslagets januariturné i Abu Dhabi.

Sveriges startelva mot Danmark: 23 Jacob Rinne – 5 Johan Larsson, 17 Sotirios Papagiannopoulos, 13 Jacob Une Larsson, 15 Rasmus Lindkvist – 11 Ken Sema, 6 Jesper Karlström, 10 Oscar Lewicki, 7 Kerim Mrabti – 21 Kalle Holmberg, 22 David Moberg Karlsson