Foto: IBL Bildbyrå

Kalmar FF har bekräftat att man värvar brasilianske anfallaren Nixon från storklubben Flamengo. Nu är det även officiellt på KFF:s hemsida. Nixon har anlänt till Sverige, och
–  Jag har fått ett väldigt bra intryck hittills av staden och föreningen.  Det känns väldigt bra att vara här, säger Nixon till hemsidan. 

Brasilianska anfallaren Nixon Darlanio Reis Cardoso, eller kort och gott Nixon. Den 25-årige anfallaren är klar för Kalmar.

FotbollDirekt skrev i helgen om Kalmars värvning av Nixon, och KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam pratade då om ett möjligt samarbete med spelarens klubb Flamengo. En klubb som klassas som Brasiliens allra största.

Nixon står noterad för 44 Serie A-matcher och åtta mål för Flamengo. Nu blir han alltså Kalmarspelare. 25-åringen är presenterad och klar på klubbens hemsida. Det handlar om ett lån över hela 2018-säsongen.

–  Jag har fått ett väldigt bra intryck hittills av staden och föreningen. Representanter från föreningen var och mötte upp mig i Köpenhamn och alla har varit väldigt vänliga idag när jag kom till Guldfågeln Arena. Det känns väldigt bra att vara här, säger han till KFF:s hemsida.

– Jag var glad att det fanns intresse från Europa och började söka direkt på Kalmar och Kalmar FF för att få veta mer. Det känns som en väldigt bra möjlighet för mig att komma hit.

Kalmar är Nixons första klubb i Europa. Han berättar om sin bild av svensk fotboll:

– Självklart har jag koll på Zlatan Ibrahimovic och hans framgångar. Jag har även tittat på de svenska lagen när de har spelat ute i Europa. När det gäller skillnaderna mellan Sverige och Brasilien tror jag de taktiska bitarna är det som sticker ut mest. Men jag vill lära mig och ska så klart anpassa mig till spelet här, säger Nixon och skickar en hälsning till Kalmars supporrtrar:

– Jag vill att de ska veta att jag är glad att vara här och väldigt tacksam för möjligheten att få representera Kalmar FF. Vi har stora förhoppningar om att vi kan göra någonting riktigt bra tillsammans den här säsongen.