Foto: Bildbyrån

För en tid sedan skrev Djurgårdens Elliot Käck på för den storsatsande nykomlingen IK Start. Nu följer nästa svenske spelare efter. Förre Hammarbystrikern Isac Lidberg, 19, har skrivit på ett treårskontrakt. 
– Det är en fin stad och en fin klubb, säger han till klubbens hemsida. 

Lidberg var bara 16 år gammal när han rekordung debuterade för Hammarby i allsvenskan 2015. Med det blev han klubbens yngste spelare någonsin som spelat i allsvenskan. Genom ungdomsåren har han varit bofast i pojk- och juniorlandslag där han bland annat stått för tio mål på 17 U19-landskamper.

Men konkurrensen i Hammarby blev för tuff och Lidberg lämnade klubben för superettan och Åtvidaberg inför 2017 års säsong. Där stod han för fem mål när klubben degraderades till division 1.

Nu får han en fin chans att visa upp sig för den norska publiken i stället. I dag blev det officiellt att han kommer representera den storsatsande eliteserien-nykomlingen IK Start för tre säsonger framöver.

– Isak är en spännande anfallsspelare, som trots att han bara är 19 år har de flesta fysiska förutsättningarna för att slå sig in i norsk seriefotboll, säger sportchefen Tor-Kristian Karlsen till klubbens hemsida.

Lidberg är mycket nöjd över sitt klubbval.

– Det känns som ett bra steg för mig och min karriär att komma till Start. Det är en fin stad och en fin klubb.

19-åringen gjorde totalt sju allsvenska matcher för Hammarby varav en från start.