• Publicerat 11 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sören Rieks valde att inte förlänga kontraktet med IFK Göteborg. Nu ser dansken ut att göra en känslig övergång. Enligt Sportbladet är mittfältaren på plats i Malmö för att inom kort skriva på för MFF.

Under sina tre och ett halvt år i IFK Göteborg var Sören Rieks en av lagets största stjärnor. När kontraktet nu löpte ut valde dansken att inte förlänga med Blåvitt och de flesta har väntat sig en flytt utomlands.

Men så verkar inte bli fallet. Enligt Sportbladet är Sören Rieks nära att skriva på för Malmö FF. Tidningen uppger att dansken och hans agent redan är på plats i Malmö för att göra klart affären. Sportbladet skriver att 30-åringen ska göra läkarundersökning under fredagen för att därefter skriva på för mästarna.

En känslig övergång minst sagt med tanke på rivaliteten mellan Blåvitt och MFF.

MFF gjorde i veckan klart med Fouad Bachirou från Östersund och har sedan tidigare värvat in Eric Larsson, Arnor Traustason och Egzon Binaku.

Rieks gjorde 21 mål och 17 assist på 93 allsvenska framträdanden i IFK Göteborg.